Borsada ekside işlemler sürüyor

İMKB, ilk seansı 254 puan düşüşle 59.208 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı piyasalarda satış baskısının etkili olmasıyla İMKB ilk seansı 254 puan düşüşle 59.208 puandan kapattı.

Dün ABD borsaları beklentilerden yüksek gelen şirket karları ve bazı ekonomik verilerin ardından yüzde 1'in üzerinde yükselişle kapanmasının ardından bu sabah ABD futureları yönünü eksiye çevirdi. Avrupa borsaları da dünkü yükselişin ardından yeni güne satış baskısı ile başladı.

İMKB de yurtdışı piyasalara paralel güne düşüşle başladı. Kar satışlarının etkili olduğu borsada ilk seans ekside yatay hareketle tamamlandı. İlk seansta en yüksek 59.473 puanı gören endeks, satışlarla da 58.952 puana kadar geriledi. Seans 59.208 puandan kapanırken, 789 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Piyasalarda bugün Almanya Hazinesi tarafından gerçekleştirilecek 2020 vadeli tahvil ihalesi takip edilecek.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4980 TL'den, Euro 1.9300 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2890 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.12 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.15 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir