Borsada görünüm yatay

İMKB, ilk seansı 69 puan artışla 54.374 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Kararsız seyrin etkili olduğu ilk seansta İMKB 69 puan artışla 54.374 puandan kapandı.

Dün Fed Başkanı Bernanke'nin yapmış olduğu değerlendirmeler piyasalar tarafından olumlu algılansa da, borç krizine yönelik belirsizlik ve BP’de yaşanan değer kayıpları yükseliş denemelerinin önünü kesti. Endeks en düşük 53.772 puanı gördü. Avrupa’nın artıya geçmesiyle toparlanan İMKB’de 54.496 puan test edildi. Seans 54.374 puandan kapanırken, 715 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Öğleden sonra İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası faiz kararlarının açıklanması bekleniyor. ABD'de ise haftalık işsizlik başvuruları ve Nisan ayı dış ticaret dengesi verisi açıklanacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5980 TL'den, Euro 1.9280 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2072 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.88 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir