Borsada gün alıcılı başladı

Borsa İstanbul, küresel piyasalardaki ağırlıklı pozitif seyirden bulduğu destekle güne yükselişle başladı. Endeks, 91 bin puanın üzerinden işlem görüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi gelişmekte olan piyasalardaki iyimserliğin etkisiyle artıda açıldı, piyasada Fed kararı bekleniyor.

Endeks açılışın hemen ardından saat 10:03'te yüzde 0,40 değer kazancıyla 91.490 puandan işlem gördü. Güne 5.33 civarından başlayan dolar/TL kuru ise aynı saatte yüzde 0,40 düşüşle 5.3192'den alıcı buluyor.

Halk Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, BIST 100 endeksinde alıcılı seyrin devam edebileceği belirtilerek, "Bugün sonlanacak FOMC toplantısı öncesinde küresel piyasalarda ağırlıklı pozitif seyrin hakim olduğunu görüyoruz. Yurt içi piyasalarla ilgili olarak, endeksin gelişmekte olan ülke piyasaların paralelinde pozitif seyir izlemesini bekliyoruz" denildi.

Ziraat Yatırım'dan yapılan değerlendirmede de "Yurt içi fiyatlamalara baktığımızda, dün petroldeki düşüşten olumlu etkilenen TL, bu sabah Hindistan Rupisi ile birlikte olumlu ayrışmaya devam ediyor. ABD vadelilerdeki yükselişler birlikte TL'deki değerlenme endekste pozitif seyre işaret ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Analistler, bugün İngiltere'de enflasyon, ABD'de cari denge ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının takip edileceğini bildirdi. Fed'in faizleri 25 baz puan artırmasının beklendiğini ifade eden analistler, faiz kararından ziyade karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

Analistler, Brexit ve İtalya bütçe gelişmelerinin de yatırımcıların gündeminde olduğunu belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 89.300 ve 88.500 seviyelerinin destek, 91.300 ve 92.500'ün direnç konumuna geldiğini kaydetti.