Borsada rekor çıkış sürüyor

İMKB, güne 80 puan artışla 64.559 puandan başlarken, MB'nin piyasaya yaptığı müdahalenin ardından dolar 1.4860 TL'ye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünkü rekor yükselişini bu sabah da sürdüren endeks güne 80 puan artışla 64.559 puandan başladı.

Dün Fed'in açıklamalarının ardından toparlanma eğilimi gösteren ABD borsaları kapanışa doğru teknoloji hisselerinde Microsoft temettü rakamı sonrası gelen satışların ardından düşüş gösterdi. Asya cephesinde ise Japonya, Çin, Güney Kore, Honk Kong piyasaları tatil dolayısıyla kapalı.

İMKB ise dünkü yükseliş eğilimini bu sabah da sürdürerek yeni güne yükselişle başladı. Güne 80 puan artışla 64.559 puandan başlayan borsa en yüksek 64.732 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:00 itibariyle 64.609 (+170) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 188 milyon TL.

Yurtiçinde Merkez Bankası bugün piyasaya yaptığı müdahale ile TL zorunlu karşılık oranını yüzde 5,5 olarak belirledi. Zorunlu karşılık oranları yabancı para yükümlülüklerde yüzde 11 olarak değiştirildi.

Piyasalar bugün Avrupa tarafında PMI verilerini, ABD tarafında ise haftalık issizlik sigortası, öncü göstergeler ve konut verileri takip edecek. Gün içerisinde FED Baskanı Bernanke ve Hazine Bakanı Geithner’ın açıklamaları da gündeme gelebilir.

Para piyasalarında ise Euro/Dolar şu sıra 1.3404 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4865/1.4885 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.15 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.05 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir