Borsada toparlanma çabası

Piyasalar geçen hafta yaşanan kayıpları telafi etmeye çalışıyor, toparlanma sınırlı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL – Geçtiğimiz haftayı sert düşüşle kapatan borsada yeni hafta sınırlı toparlanma çabasıyla başladı. Açılışını 159 puan artışla 51.614 puandan yapan Bileşik Endeks, saat 10:10 itibariyle 51.506 (+52) puanda yer alıyor.
Yunanistan, Portekiz ve İspanya'nın borcuna ilişkin artan kaygılarla geri çekilen piyasalarda ABD istihdam verileri sonrası sınırlı da olsa yükseliş yaşandı. Cuma gününü artıda kapatan ABD endekslerinin ardından bu hafta ABD vadeli piyasada sınırlı yükselişin sürdüğü görülüyor. Avrupa endeksleri de yeni haftaya artıda başladı. Yurtdışı piyasalardaki satıcılı görünümün etkisiyle düşüşe geçen İMKB ise bugün sınırlı da olsa yükseliş gösteriyor. 51.817 puana kadar çıkan endekste bu bölgede yatay seyir etkili.
Bu arada az önce açıklanan sanayi üretimi beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Sanayi Üretim Endeksi, 2009 yılı Aralık ayında 2008 yılı Aralık ayına göre yüzde 25,2, bir önceki aya göre ise yüzde 8,7 arttı. 
Yarınki Hazine ihaleleri takip edilecek
Hisse senetleri piyasalarındaki sert satışlara karşın tahvil-bono piyasası daha az kayıp yaşamıştı. Yurtiçi bono piyasasında bu hafta Hazine ihaleleri takip edilecek. Hazine yılın en yüksek itfasının yer aldığı Şubat borçlanma programına yarın düzenleyeceği iki ihale ile başlayacak. Yarın 13 Nisan 2011 itfa tarihli 14 ay (427 gün) vadeli TL cinsi iskontolu tahvil ve 9 Ocak 2013 itfa tarihli 3 yıl (1,064 gün) vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli TL cinsi sabit kuponlu tahviller yeniden ihraç edilecek.
Tahvil/bono piyasasında cuma spot kapanışta yüzde 9.06, valörlüde yüzde 8.99 seviyesinde olan 16 Kasım 2011 itfalı yeni gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah yüzde 8.93 seviyesinde yer alıyor. 
Cuma günü hızlı yükselişin yaşandığı dolar/TL kanadında ise işlemler bu sabah 1.52 – 1.53 aralığında geçildi. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5210/1.5240 seviyesindeydi.
Geçtiğimiz hafta 1.37'nin altına sarkan Euro/Dolar şu sıra 1.3665; Dolar/Yen paritesi de 89.40 seviyesindeler.
***
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu konularda ilginizi çekebilir