Borsada toparlanma çabası sürüyor

İMKB, güne 68 puan artışla 56.530 puandan başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Dün ikinci yarıda toparlanma eğilimi gösteren borsa yükselişini bugün de sürdürüyor. Endeks yeni güne 68 puan artışla 56.530 puandan başladı.

Avrupa ülkelerine yönelik 1 trilyon dolarlık kurtarma paketinin uygulanmasında zorluklar yaşanacağı yönündeki endişeler piyasaların moralini bozdu. Olumsuz hava Avrupa ve ABD borsalarında kayıplar getirirken, Asya'da otomotiv ve madencilik sektöründeki olumlu seyir satışları kısmen dengeledi.

Yurtdışı olumsuz havadan sıyrılma çabası verirken İMKB güne 68 puan artışla 56.530 puandan başlarken en yüksek 56.897 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:40 itibariyle 56.935 (+474) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 681 milyon TL.

Piyasalar bugün İngiltere’de işsizlik oranı, Euro bölgesinde sanayi üretimi ve 1.çeyrek GSYİH verisi, ABD’de ise haftalık mortgage verileri, ticaret dengesi ve FED bütçesini yakından takip edecek.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.33 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 9.46 seviyesinden kapanmıştı.

Euro/Dolar şu sıra 1.2665 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5280/1.5310 düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir