Borsada yükseliş devam ediyor

İMKB'de hisse bazlı işlemler sürerken, gözler Fed toplantısına çevrilmiş durumda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –  İMKB hisse senetleri piyasasında alıcılı seyir yeni günde devam ediyor. Açılışını 122 puan düşüşle 68.951 puandan yapan İMKB, hisse bazlı alımların desteğiyle 70 bin seviyesine yöneldi. Şu ana kadar en yüksek 69.947 seviyesini test eden Bileşik Endeks, saat 10:30 itibariyle 69.528 (+454) puanda yer alıyor.

İMKB'de şirket bilançoları yakından izlenirken, bu sabah İspanyol BBVA bankasının Garanti Bankası'yla ortak olduğu haberi de geldi. BBVA Doğuş Grubu'na yüzde 5.29 hisse için 2 milyar 62 milyon dolar GE'nin yüzde 1.6 payına 3 milyar 776 milyon dolar ödedi. Böylece işlem sonunda BBVA ve Doğuş Grubunun bankada yüzde 24.89 hissesi oldu.

Söz konusu haberin ardından 9.42 lira seviyesine kadar çıkan Garanti hisseleri, şu sıra yüzde 3.6 primle 9.24 liradan işlem görüyor.

Küresel piyasada ise Fed'in bugün başlayacak toplantısı öncesinde iyimser hava korunmaya çalışılıyor. Finans kurumlarından tahvil alımı planlayan Fed'in alım miktarı ve takvimi konusundaki açıklamaları piyasaların yarından sonraki seyrinde etkili olacak.

ABD cephesinde takip edilen bir diğer gelişme ise seçimler. ABD'de seçmenler, 435 üyeli Temsilciler Meclisinin tamamı, Senato'nun 37 üyesi ve 37 eyaletin valisiyle eyalet meclisleri üyelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor.

Bu arada gözler ABD Merkez Bankası'na çevrilmişken bu sabah iki faiz kararı da geldi. Hindistan Merkez Bankası borç verme ve borçlanma faizlerini 25 baz puan artırırken, Avustralya Merkez Bankası sürpriz bir kararla gösterge faiz oranlarını çeyrek puan artırarak yüzde 4.75 seviyesine çekti.

Öte yandan uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3960 sent seviyesinde işlem görürken yurtiçinde dolar 1.4170 liradan el değiştiriyor.

8 Ağustos 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz ise yüzde 7.57 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir