Borsalarda BSMV kalkıyor

Tüm borsalarda gerçekleştirilen vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine ilişkin muamelelerden BSMV alınmayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye’de kurulu tüm borsalarda gerçekleştirilen vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine ilişkin muamelelerden Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) alınmayacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan torba yasada kabul edilen önergeyle vadeli işlem ve opsiyon borsalarında gerçekleştirilen işlem ve opsiyon sözleşmelerine getirilen BSMV muafiyetinin kapsamı tüm borsaları kapsayacak şekilde genişletildi.

Hükümetten gelen tasarıda BSMV muafiyeti sadece vadeli işlem ve opsiyon borsalarını kapsıyordu. Kabul edilen önergeyle BSMV muafiyeti İMKB, Altın Borsası ile kurulacak ürün borsalarını da kapsayacak şekilde genişletilmiş oldu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’un finans merkezi olması için vergi uygulamalarında diğer ülkelerdeki benzer merkezlerle paralellik sağlanması gerektiğini belirtti.

Bakan Şimşek, “Bir tek hususla bunlar olmaz ama bu tür işlemlerin Türkiye’de yapılması amaçlanıyor.

Önemli bir katkı sağlar. İMKB’yi de gözardı etmeyecek şekilde bir uygulama yapılması amaçlanıyor” dedi.

Şimşek, tüm borsaları kapsayacak şekilde bir düzenlemeye gidildiğini söyledi. Hükümetten gelen tasarıda, Türkiye’de kurulu vadeli işlem ve opsiyon borsalarında gerçekleştirilen vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine ilişkin muamelelerden alınan BSMV’nin kaldırılması öngörülüyordu. Söz konusu önerge ile uygulamanın kapsamı, tüm borsaları kapsayacak şekilde genişletilmiş oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir