Borsalarda satış baskısı arttı

İMKB, ilk seansı 439 puan düşüşle 58.450 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Temkinli görünümle güne başlayan endekslerde satış tarafı ağırlık kazanmış durumda. İMKB, ilk seansı 439 puan düşüşle 58.450 puandan kapattı.

Dün ABD borsaları teknoloji ve sanayi hisseleri önderliğinde üçüncü günde de değer kaybetti. Bu sabah ise Tokyo, ABD vadeli piyasa ve Avrupa borsalarında satıcılı seyir hakim.

Güne yurtdışı piyasalara paralel düşüşle başlayan İMKB'de satış baskısı yurtdışıyla bir miktar arttı. İlk seansta en yüksek 58.736 puanı gören endeks, satışlarla da 58.230 puana kadar geriledi. Seans 58.450 puandan kapanırken, toplam 640 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında öğleden sonra ABD'de temmuz ayı ikinci el konut satışları izlenecek.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.2625, Dolar/Yen 84.35 seviyesinde işlem görürken, yurtiçinde Dolar 1.5310 TL'den, Euro 1.9340 TL'den el değiştiriyor.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.13 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.12 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir