Borsanın yönü ilk seansta 'yukarı'

Piyasalar, AB Maliye Bakanları Zirvesi'nden gelecek Yunanistan'a yönelik kararları bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB, haftanın ilk seansı 429 puan ve yüzde 0.84 değer artışla 51.492 puandan tamamladı. İlk seansta 50.959 puanla en düşük seviyesini gören borsa, alımlarla yönünü yukarı çevirdi ve 51.549 puana çıktı. Seans genelinde yatay seyrin hakim olduğu İMKB'de toplam 909.5 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Bugün tatil nedeniyle ABD spot piyasada işlem olmazken, vadeli işlemelerde sınırlı olmakla birlikte satıcılı seyir izleniyor. Avrupa endeksleri ise yüzde ortalama yüzde 0.7 oranında yükselmiş durumda.

Piyasalarda Yunanistan'a yönelik gelişmeler yakından izlenirken, AB Maliye Bakanları Zirvesi'nden gelecek kararlar bekleniyor.

Bunun yanında Dubai'ye ilişkin borç konusunda da gelişmeler yakından takip ediliyor. Hafta sonunda Dubai'nin 22 milyar dolar borcu için yüzde 40 oranında kesintiye giderek kalanını 7 yıl içinde faizsiz geri ödeyeceği yönündeki bir haber tedirginliğin artmasına neden olmuştu.

Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi 1.3625 seviyesinde dengelenirken, yurtiçinde dolarda 1.51-1.52 TL aralığında işlemler devam ediyor. Kapalıçarşıda dolar 1.5160, Euro 2.0650 TL'den el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymet yüzde 8.83 bileşik seviyesine geriledi. Gösterge kıymet, cuma günü yüzde 8.83 bileşikten kapatırken, pazartesi valörlü işlemler yüzde 8.86 seviyesinden geçilmişti. Bono cephesinde Hazine'nin bu hafta düzenleyeceği 4 ihale takip edilecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir