Boru hattı hırsızları yakalandı

4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Çalıntı 57 ton ham petrol ve 7 kamyon ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda BOTAŞ Petrol Boru Hattı'ndan ham petrol hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince, Diyarbakır'da 5, Batman'da 2, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde ise 1 olmak üzere toplam 9 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda Kayapınar, Yenişehir ve Eğil ilçe sınırlarından geçen BOTAŞ Boru Hattı'ndan ham petrol çalınması olaylarına karıştıkları tespit edilen 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Şahısların Diyarbakır merkezde 8, Eğil ilçesinde 1 olmak üzere toplam 9 ayrı ham petrol hırsızlığı olayına karıştıklarının belirlendiğini ifade eden Sağlam, "Operasyonlarda 57 ton ham petrol, bu petrolün taşınmasında kullanılan şase ve motor numarası silinmiş, çalıntı ve hacizli 7 kamyon ele geçirilmiştir" dedi.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir