Boydak Holding'den enerji atağı

Muradiye'nin yüzde 70'ini satın alan şirket yıllık 170 milyon kilovat/saat enerji üretimi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Boydak Holding, yılda 170 milyon kilovat/saat enerji üretmeyi hedefliyor.

Boydak Holding'den yapılan açıklamaya göre, ağustos ayında başladığı enerji yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen holding, hidroelektrik (HES) enerji üretim alanında faaliyet gösteren Muradiye Elektrik Üretim A.Ş'nin yüzde 70 hissesini satın aldı.

Van'ın Muradiye ilçesinde toplam kurulu gücü 42,3 megavattan oluşan iki adet santral projesini içeren ortaklık kapsamında, ilk projenin ekim ayında, ikinci projenin ise aralık ayında elektrik üretimine başlaması planlanıyor. Şirket yatırımlarını tamamladığında yıllık 170 Milyon kilovat/saat enerji üretilmesi bekleniyor.

Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, enerji yatırımlarına hız verdiklerini ve kurulan yeni ortaklığın Boydak Enerji'nin büyümesinde önemli rol oynayacağını belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerji üretimi sahasında büyümeyi devam ettirmek istediklerini ifade eden Boydak, "Doğru projelere kapımız her zaman açık, karşımıza çıkan yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz. Toplamda enerji sektörüne 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı öngörmüştük. Planlarımız doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Stratejik büyüme alanlarımızdan biri olan enerjide yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.

Sekiz alanda 27 şirketi ile Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Boydak Holding'e bağlı Boydak Enerji, ağustos ayında Ataç Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Nisan Enerji'nin de yüzde 50'sini satın almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir