Boydak, Rusya ve Ukrayna'ya açılıyor

Boydak, mobilyayla ilgili olarak Kuzey Irak'ta da bir ortaklık tesis edip, orada üretime geçmeyle ilgili planları olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışında yatırım kararı alan Boydak Holding, Rusya ve Ukrayna'da 20 milyon dolara iki ayrı mobilya fabrikası satın aldı.

Boydak Holding'in yurtdışı mobilya satış kanalı olan Boydak Dış Ticaret A.Ş. üzerinden yapılan bu yatırımla beraber Grup, yurtdışında ilk mobilya üretim yatırımını da gerçekleştirmiş oldu.

Bölgenin mobilya ihracatı konusunda zorlukla karşılaşılması ve gelecekte büyüme potansiyeline sahip olması nedeniyle Rusya ve Ukrayna'da doğrudan yatırım kararı alan Boydak Holding, Rusya ve Ukrayna'daki fabrikalar için Polonyalı Forte SA'ya 20 milyon dolar ödedi.

İlk 5 yıl içerisinde 60 milyon dolar daha ilave bina ve makine yatırımı yapmayı öngören Boydak Holding, yapılacak yeni yatırımlarla birlikte başta Rusya'daki tesisler olmak üzere bu fabrikalarda mevcut panel mobilya üretimine ilave olarak yatak, kanepe ve oturma gruplarından oluşan döşeme mobilya ve ev tekstili imalatı yapacak. Satın alınan iki fabrika da aynı gruba ait bulunuyor.

Tüm yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 5 yıl sonunda, yıllık yaklaşık 100 milyon dolar satış gerçekleştirecek bir büyüklüğe ve toplamda 600'e yakın çalışan sayısına ulaşılması bekleniyor.

Boydak Holding, 2011 için belirlediği 300 milyon dolar toplam yatırım tutarına Rusya'ya yaptığı bu ilk yurtdışı yatırımıyla başlamış oluyor. Grup bu yatırımla bölgedeki en önemli aktörlerden biri olmayı hedefliyor.

Kuzey Orak'ta üretim planı

Mobilyayla ilgili olarak Kuzey Irak'ta da bir ortaklık tesis edip, orada üretime geçmeyle ilgili planları olduğunu bildiren oydak Holding CEO'su Memduh Boydak, yüzde 50-50 eşitlik esasına uygun bir ortaklık üzerine çalışmaları bulunduğunu, 2012 yılı içinde orada faaliyete geçmiş olacaklarını, şu an Dohuk'ta yatırım yaptıklarını, oranın faaliyete geçmesiyle 500 kişiye istihdam yaratacaklarını bildirdi.

Hes Kablo bu sene halka açılacak

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, 2010 yılında 850 milyon lira ciro yapan Hes Kablo'yu bu sene halka açmayı planladıklarını, SPK'ya kote olan Hes Kablo'nun grubun bünyesi içindeki şirketler arasında şu anda yapısı halka açılmaya en müsait şirket olduğunu belirtti.

Bellona markasıyla üretim yapılacak

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozdağ da Ukrayna ve Rusya'da Bellona markası ile üretim yapacaklarını, ancak bir yıl kadar mevcut marka ile devam edeceklerini belirtti.

Libya'daki gelişmelere ilişkin olarak da Bozdağ, "Libya'da 5 mağazamız var. Bir hafta öncesine kadar haber alabiliyorduk ama şu anda durumu bilmiyoruz. Mısır'da 6 mağazamız var, onlarda hiç bir problem yok. Ancak Mısır'da bayilik üzerine iki yeni mağaza yatırımımız vardı, durdurduk" şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir