Boyner, tahvil ihraç edecek

Tahvilin vadesinin 2 yıl, itfa tarihinin 16 Ağustos 2012, kupon ödemesinin 91 günde bir, faizinin değişken olacağı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş, 19 Ağustos 2010 tarihinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda 40 milyon lira tutarında tahvil ihracı gerçekleştireceğini duyurdu.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında tahvilin "ISIN" kodunun "TRSCRSI81210" olarak belirlendiği belirtildi.

Tahvilin vadesinin 2 yıl, itfa tarihinin 16 Ağustos 2012, kupon ödemesinin 91 günde bir, faizinin değişken olacağı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tahviller 1,00 lira fiyattan satılacak olup, tüm Nitelikli Yatırımcılar tarafından 19 Ağustos 2010 günü satın alınabilecektir. Satış süresi 1 gün, minimum alım tutarı 50 bin liradır. Satın alınan tahviller satışı takiben İMKB Tahvil ve Bono Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem görmeye başlayacaktır.

Tahvilin Ek Faiz Oranı: Yıllık bileşik yüzde 3,00 olarak tespit edilmiştir. Tahvilin Faiz Oranı (Yıllık Bileşik): Gösterge DİBS Faizi yüzde 3,00 şeklinde hesaplanacaktır.

Gösterge DİBS Faizi: Her kupon tarihinden önceki son 5 işlem günü için geçerli Gösterge DİBS'in o günlerde İMKB Tahvil ve Bono Kesin Alım-Satım Pazarındaki ağırlıklı ortalama yıllık bileşik faizlerinin aritmetik ortalaması şeklinde hesaplanacaktır. Bu şekilde hesaplanan Gösterge DİBS Faizi bir sonraki kupon ödeme döneminin faizine baz oluşturacaktır.

Birinci Kupon Faizi: 18 Kasım 2010 tarihinde ödenecek birinci kuponun yıllık bileşik Gösterge Faizi 11, 12, 13, 16 ve 17 Ağustos 2010 tarihlerinde Gösterge DİBS olan TRT250412T11'nin bu günlerdeki İMKB Tahvil ve Bono Kesin Alım-Satım Pazarında oluşan ağırlıklı ortalama yıllık bileşik faizlerinin aritmetik ortalamasına göre yüzde 8,28 olarak gerçekleşmiştir.

Gösterge tahvilin 91 günlük basit getiri oranı ise yüzde 2,00 olarak hesaplanmıştır. Gösterge DİBS Faizi üzerine yıllık bileşik Ek Faiz Oranı olan yüzde 3,00 eklenerek tahvilin yıllık bileşik faiz oranı yüzde 11,28 olarak tespit edilmiştir. Birinci Kuponun 3 aylık basit dönemsel faiz oranı ise yüzde 2,70 (91 günlük ek faiz 0,70) olarak hesaplanmıştır.

Birinciden Sonraki Kupon Faizlerinin Hesaplanması: Birinciden sonraki kuponların faizleri, bir önceki kupon ödeme tarihinden önceki son 5 işlem gününde geçerli olan Gösterge DİBS'in aynı tarihlerdeki İMKB Tahvil ve Bono Kesin Alım-Satım Pazarında oluşan günlük ağırlıklı ortalama yıllık bileşik faizlerinin aritmetik ortalaması kullanılarak hesaplanan Gösterge DİBS'in 91 günlük dönemsel basit faizi üzerine, 91 günlük dönemsel Ek Faiz Oranının eklenmesi ile hesaplanacaktır."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir