Bozdağ: Hadım etme cezası yok

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Bozdağ, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlarına ilişkin çalışma konusunda bazı gazetelerde yer aldığı şekliyle bir düzenleme olmadığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, el yazması Kur'an-ı Kerim musaflarının sergilendiği "Mukaddes Miras Sergisi"nin açılışı için geldiği Sultanahmet Medresesi'nde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, çocuk istismarı suçlarına ilişkin "hadım etme cezası" getirileceğine yönelik haberleri hatırlatması üzerine Bozdağ, Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı'nın cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarına ilişkin suçları düzenleyen TCK'nın ilgili maddeleri üzerinde bir çalışma yaptıklarını ancak bazı gazetelerde yer aldığı şekliyle bir düzenlemenin söz konusu olmadığını bildirdi.

Bozdağ, şöyle dedi:
"Zannedersem bir gazete manşetten vermişti, o şekilde bir ifade bu çalışmaların taslak metninde yoktur ancak cinsel saldırı veya çocukların cinsel istismarı suçunu işleyenler hasta ise onların tıbbi tedavisini öngören bir düzenleme vardır. 'Hadım cezası' gibi bir ceza söz konusu değildir. Zaten bugün de bazı tedavisi kabil olan durumlar varsa, tedavi gerektiren hadiseler varsa, tedavi yoluna gidiliyor. Uyuşturucuda, başkaca bazı suçlarda, bağımlılık yaratan suçlar söz konusu olduğunda bu suçları işleyenlerin tedavisi cihetine şu anki mevzuatımızda da gidilmektedir. Burada da bir hastalık varsa, bir hastalıktan kaynaklı suçun işlenmesi söz konusuysa, bu hastalığın tıbbi açıdan tedavisi cihetine gidilecektir yoksa herhangi bir hadım etmek gibi bir ceza söz konusu değildir."

Yusuf İslam'ın projesine destek

Bozdağ, Cat Stevens ismiyle dünyaca ünlü rock şarkıcısı ve bestecisiyken Müslüman olan Yusuf İslam'ın Cambridge Üniversitesi'nde yapmayı planladığı cami projesine de destek vereceklerini bildirdi. Ziyarete gelen Yusuf İslam'ı yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ettiklerini de belirten Bozdağ, "Orada çok güzel bir cami ama sadece ibadet mekanıyla değil, diğer donatılarıyla beraber adeta külliye şeklinde bir yapı inşa edilecek" ifadelerini kullandı.