Brisa'nın net karı yüzde 35 arttı

Lastik üreticisi Brisa, 942 milyon TL'lik satış geliri elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Lastik üreticisi Brisa, yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında yüzde 36 artış göstererek 942 milyon 438 bin TL'lik satış geliri elde etti.

Brisa'nın net karı ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 47 milyon 479 bin TL'ye ulaştı. Yine aynı dönemde faiz, vergi, amortisman öncesi kar da (FVAÖK) 113 milyon 992 bin TL ile yüzde 41 oranında artış sağladı.

Lastik üreticisi Brisa, 2011 yılı dokuz aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin, 2011 yılının ilk 9 ayına ait finansal verilerine ilişkin olarak bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamanın ardından Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman sonuçları değerlendirdi. Bayman yaptığı değerlendirmede, 2011 yılının ilk 9 ayını geçen dönemlerde olduğu gibi yükselen bir grafik ile kapattıklarını vurgulayarak, "Bu yükselişin yılsonunda da aynı istikrarda süreceğine inanıyoruz. Dünya piyasalarında yükselen tansiyon ve tedirginlik kendini gösterse de, planlarımızda revizyon yapmamızı gerektirecek bir durum oluşmadı. Biz aynı hedefler ile ilerliyoruz. 2 haneli rakamlarda büyüme hedefimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

2010 yılının ilk 9 ayına oranla ihracat rakamlarını yüzde 40 artırdıklarını belirten Hakan Bayman sözlerine şöyle devam etti:

"Brisa olarak Lassa markamızla 50'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat gücümüz ve gelirlerimiz, döviz maliyetlerimize karşı doğal bir finansal koruma oluşturuyor. İhracatta elde ettiğimiz yüzde 40'lık artış başarısını önümüzdeki dönemlerde de sürdürmek öncelikli hedeflerimizden biri. Brisa olarak ana hedefimiz ise; yurtiçinde; pazarın üzerinde büyüyüp, ihracat performansımızı da daha ileri taşıyarak, ciromuzdaki güçlü büyüme oranını sürdürmek."

Bu konularda ilginizi çekebilir