BRN Yatak, Şırnak'a yatırım yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gamze ŞENER

ŞIRNAK - AnadoluJet, Ankara-Şırnak uçuşlarının ardından, İstanbul-Şırnak uçuşlarına da geçtiğimiz çarşamba günü başladı. Hem İstanbul’dan hem bölgenin diğer illerinden gelen iş kadınları, Sabiha Gökçen Havalimanı-Şırnak hattıyla bölgedeki kadın işgücünün daha da büyüyeceğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen farklı mesleklere sahip iş kadınlarıyla Şırnaklı kadınlar, AnadoluJet’in İstanbul-Şırnak seferiyle bir araya geldi. TOBB, KAGİDER, IWEF, ICF Türkiye gibi önemli kuruluşların temsilcilerinin katıldığı organizasyona, AKP Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ev sahipliği yaptı.

‘Terörle anılan dağlarda artık iş makineleri var’

Toplantıda yaptığı konuşmada barış süreciyle birlikte bölgenin daha da gelişeceğine olan inancının tam olduğunu belirten BRN Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Berna İlter, Irak, İran ve yakın zamana kadar Suriye’ye yaptığı ihracat nedeniyle kendisinin de şehre yatırım yapabileceğini açıkladı. İlter, “Terörle anılan Cudi ve Gabar Dağı’nın eteklerinde gördük ki artık iş makineleri çalışıyor. Buraya kurulan üniversiteyle hem kızlarımız hem erkeklerimiz daha başarılı olacak. Barışa inanmamız lazım. Seferberliğin ilk önce eğitimde olması gerekiyor” dedi.

TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ise bugün 97 bin olan kadın girişimci sayısının 2023’te 1 milyona çıkmasının hedeflendiğini söyledi. Son dönemde kadınların iş hayatını kolaylaştırmaya yönelik yapılan yasalarının aslında kadınları iş dünyasından uzaklaştırdığını ifade eden Kal, “Kreş sorunu çözülmeden kadın girişimciliğini artırmak” değerlendirmesinde bulundu.

‘Cari açık değil gönül açığı’

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Türkiye’nin en büyük açığının cari açık değil, gönül açığı olduğunu söyleyerek, “Gönül açığımızı da bölgeye yaptığınız ziyaretlerle kapatacağız. Bölgenin travmasını birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi. Son dönemdeki teşvik sisteminin tek başına yeterli olmayacağını belirten Geliş, “Teşvikin içine huzuru koyamıyorlar. Ancak bölgeye yatırım için geç gelenler bir süre sonra ‘niye bölgeye yatırım yapmakta geç kaldık’ diyerek enselerini kaşıyacaklar” yorumunu yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir