BSH Ev Aletleri, 300 milyon euro yatırım yapacak

Klein, bu yıl Çerkezköy'de kapasiteyi artıracaklarını ve küçük ev aletleri üretimine başlayacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BSH Ev Aletleri CEO'su Norbert Klein, “Türkiye'ye güven duyuyoruz, bu nedenle yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2015'e kadar gerçekleştireceğimiz 300 milyon Euro yatırımın ilk adımı olarak, 2011'de Çerkezköy tesislerimizin kapasitesini artıracağız. Ayrıca Çerkezköy'de küçük ev aletleri üretimine de başlayacağız” dedi.

2010 yılında cirosunu yüzde 6 büyümeyle 2.4 milyar TL'ye yükselten BSH Ev Aletleri, 2015 yılına kadar 300 milyon Euro daha yatırım yapacağını açıkladı.

Markaları Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau ile Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen beyaz eşya üreticilerinden BSH Ev Aletleri, 2010 yılında şirket cirosunu yüzde 6 artışla 2,4 milyar TL'ye yükselttiğini, toplam cirosunun da 1,4 milyar TL'sini yüzde 9 büyüyen yurt içi satışlar, 982 milyon TL'sini ise yüzde 3 artan ihracatın oluşturduğunu bildirdi.

Şirketin net karının ise artan malzeme fiyatları ve güçlü Türk Lirası'nın da etkisiyle yüzde 9 düşerek 213 milyon TL olarak gerçekleştiği açıklandı.

Türkiye'ye güvenimiz tam

Yıllık basın toplantısında şirketinin performansını değerlendiren BSH Ev Aletleri CEO'su Norbert Klein,

“BSH, 1992'den bu yana Çerkezköy'deki fabrikalarına 1,4 milyar TL yatırım yapmış bulunuyor. 2010 yılındaki yatırımlarımızın toplam değeri ise 135 milyon TL. Bu yatırımlarla, Çerkezköy tesislerimiz büyük beyaz eşya alanında BSH Grubu'nun en büyük üretim merkezi oldu. Bu sonuçları bir yandan markalarımıza ve üretim tesislerimize, bir yandan da bayi ve servis ağımıza yaptığımız sürekli yatırımlara borçluyuz.

Başarılı performansımızdan aldığımız güçle yatırımlarımıza devam etmekte kararlıyız, bu da Türkiye'ye duyduğumuz güvenin doğal bir sonucu. 2015'e kadar gerçekleştireceğimiz 300 milyon Euro yatırımın ilk adımı olarak, 2011'de Çerkezköy tesislerimizin kapasitesini artıracağız. Ayrıca Çerkezköy'de küçük ev aletleri üretimine de başlayacağız” diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir