BTA Catering hedef büyüttü

Atatürk Havalimanı'nda yeni yiyecek içecek birimini hizmete açan şirket, 2020'de 60 milyon yolcuya hizmet vermeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra dünyada 5 ülkede 10 terminaldeki 146 noktada yiyecek içecek hizmeti veren BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, TAV Havalimanları'nın 2020 hedefinin yılda 100 milyon yolcu olduğunu belirterek, BTA Catering'in 2020 yılındaki hedefinin yılda 60 milyon kişiye hizmet sunmak olduğunu belirtti.

BTA Catering tarafından Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminalinde 7, Dış Hatlar Terminalinde 8 yeni yiyecek içecek biriminin hizmete açılması nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, küreselleşen dünyada turizm endüstrisinin en büyük sektörlerden birisi olduğunu, yeme içme sektörünün de turizm sektörünün büyümesiyle önemli bir ivme kaydettiğini belirtti.

Küresel yiyecek içecek sektörünün geçen yıl yüzde 3 büyüme kaydettiğini ifade eden Cesur, ''Bu da, 2010 yılında yaklaşık 3,8 trilyon dolarlık bir rakamı ifade ediyor. Sektörün büyümesiyle beraber gıda sağlığı da bu işin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Biz de havalimanlarında hizmete başladığımız günden bu yana birinci koşul olarak bu hususa önem veriyoruz'' diye konuştu.

2010 cirosu 100 milyon dolar

Sadettin Cesur, BTA Catering'in 2000 yılında 28 noktada yiyecek içecek hizmeti verdiğini belirterek, ''2000 yılında 14 milyon dolar olar ciromuz, 2010 yılında 146 noktada yaklaşık 100 milyon dolara çıktı. TAV Havalimanları ile yeni hedeflerimize heyecanla devam etmekteyiz. TAV Havalimanları'nın 2020 hedefi yılda 100 milyon yolcu, BTA Catering'in 2020 hedefi de yılda 60 milyon kişiye hizmet sunmak. BTA Catering olarak sürekli gelişim ve değişim ile Türk ekonomisine destek vererek, kalitemiz ve yüksek standartlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Sadettin Cesur, BTA Catering'in bugün Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminalinde 7, Dış Hatlar Terminalinde 8 olmak üzere toplam 15 yeni yiyecek içecek noktasını hizmete sunduğunu ifade ederek, hizmete açılan ''lezzet durakları'' arasında ''Kantin'', ''Kokpit'', ''Tadında Anadolu'', ''Greenport'' ve ''Cake&Bakes''in sayılabileceğini  söyledi.

2020 hedefine uzak değliz

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Cesur, bir  soru üzerine şu anda 25-30 milyon yolcuya catering hizmeti verdiklerini belirterek, ''Dolayısıyla 2020 yılındaki 60 milyon yolcu hedefine çok uzak değiliz. Bu rakama ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.

Şirketin halka arzı konusundaki bir soruyu da Cesur, ''Halka arz her şirketin hayalindeki çok şeffaf bir süreçtir. Gündemimizde şu an, yakın vadede böyle bir çalışma yok, ama hiç olmayacağı anlamını da taşımıyor'' şeklinde yanıtladı.

Cesur, bir başka soruya karşılık ise BTA Catering'in, TAV'ın yanı sıra 5 ülkede faaliyetlerini yürüttüğünü belirterek, ''Aynı zamanda TAV dışında da yurt dışında açılan tüm ihaleleri takip ediyoruz'' dedi.

Basın toplantısının ardından Atatürk Havalimanı'nda açılan 15 yeni yiyecek içecek noktası basın mensuplarına gezdirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir