BTA, Şekerbank'taki payını satıyor

BTA, Şekerbank'ta sahip olduğu yüzde 34 payı, ülkenin varlık fonu ve kendisinin ana hissedarı Samruk- Kazyna'ya satmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kazakistan'ın aktiflerine göre üçüncü büyük bankası BTA, Şekerbank'ta sahip olduğu yüzde 34 payı, ülkenin varlık fonu ve kendisinin ana hissedarı Samruk- Kazyna'ya satmaya hazırlanıyor.

Haberin ardından Şekerbank tarafından KAP'a yapılan açıklamada da, "Yönetim hakkı daha önce Samruk Kazyna'ya devredilmiş olan BTA Securities JSC'ye ait Şekerbank hisselerinin tamamının Samruk-Kazyna'ya devri ile ilgili BTA Bank, BTA Securities ve Samruk Kazyna tüm gerekli kararları almış olup devir onayı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na resmen başvurmuştur" denildi.

Yüzde 32'si halka açık olan Şekerbank'ın yüzde 33.98'i Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı'na ait olup, yüzde 33.98'i ise BTA Securities'e ait bulunuyor. BTA Securities JSC'nin Şekerbank hisse senedi için rüçhan hakkı ve oy hakkı, Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından Kazakistan Hükümeti Varlık Fonu-Samruk Kazyna adına tanımlanmış bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir