BTK'dan mobil tarife bildirimine onay

BTK, Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Tarifelerinin Bildirimine İlişkin Usul ve Esasları onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) mobil tarife bildirimine onay kararını, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu internet sitesinde yayımlandı.

Düzenleme, mobil elektronik haberleşme hizmetleri sunan işletmecilerce gerçekleştirilen tarife kampanya bildirimlerinde yeknesaklığın sağlanmasını ve uygulamaların izlenmesini içeriyor.

Buna göre, mobil şebeke işletmecilerince ilgili mevzuat uyarınca BTK'ya tarife bildirimleri 1 Eylül'e kadar hem Elektronik Tarife Bildirim Sistemi (ETBS) üzerinden hem de yazılı yapılacak. Bildirimler, 1 Eylül'den itibaren ise sadece ETBS üzerinden gerçekleştirilecek.

İşletmeciler, tarife kampanya değişikliklerini yeni tarifenin veya mevcut tarifelerin içeriğinde yapılacak, ücretlendirme periyodu ve tarife isimlerindeki değişiklikler de dahil olmak üzere her türlü değişikliğin yürürlüğe girmesinden en az 7 gün önce Kurum'a iletecek.  

Usulüne uygun yürürlüğe girmiş tarife ve kampanyaların içeriklerinde değişiklik durumunda, uygulama sürelerinin bitiş tarihinden bir gün önce Kurum'a bildirilmek şartıyla söz konusu tarife ve kampanyaların uygulama süreleri uzatılabilecek.

Aboneye sunulan hizmetlerin ücreti, KDV ve ÖİV dahil Türk lirası cinsinden bildirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir