”Bu Anayasa Recep Bey'in derdini çözüyor”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin işçinin, emeklinin derdiğini çözmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Menderes çocuklarına vasiyetinde der ki, 'ben Başbakanken siz ticaretle uğraşmayın' der. Bu Başbakan da diyor mu aynısını" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Referanduma Hayır" gezileri kapsamında Aydın İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

"Haramilerin iktidarını al aşağı etmek için" geldiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Gönül birliğimiz var, alınterine değer vermek var. Özgürlükleri istiyoruz, iyi çalışan bir yapı istiyoruz ama dayatma anayasalara hep beraber demokrasi adına karşı çıkacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Aydın'ın eski görkemli günlerinde olmadığını, kenti eski günlere getirmenin CHP'nin görevi olacağını belirterek, şunları söyledi:

"28 Ekim 2002'de dokunulmazlıklardan söz ediyor, 'dokunulmazlıkları kaldırmaya kararlıyız, bu ülke yolsuzlukların ülkesi olmayacak' diyor. 2010, yolsuzluklar iktidarda mı? Birinci noktamız bu. İkinci noktamız, düzgün siyasetçi verdiği sözün arkasında adam gibi durur. Adam gibi durmayacaksan ne konuşuyorsun Recep Bey?

Bizi susturamazsın Recep Bey. Bunlara hesap sormak boynumuzun borcu olacaktır. Aydın'a geliyor rahmetli Menderes'ten söz ediyor. Sen onun vasiyetine de bir bak. Rahmetli Menderes çocuklarına vasiyetinde der ki, 'ben Başbakanken siz ticaretle uğraşmayın' der. Bu Başbakan da diyor mu aynısını?

Rahmetli Menderes çocuklarına diyor ki, 'kredi almak için aracılık yapmayacaksın.' Recep Bey sen kendi damadının şirketine 750 milyon dolar kredi almak için aracılık ettin mi, etmedin mi?

Rahmetli Menderes der ki, 'verdiğin sözü yerine getiremezsen o topluluktan ayrılacaksın' der. Bunları yapıyor mu Recep Bey?"

"Değişiklik işçinin, emeklinin derdini çözmüyor"

Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin işçinin, emeklinin derdiğini çözmediğini öne sürerek, "Bu Anayasa Recep Beyin derdini çözüyor" dedi.

Siyasete girerken halka yalan söylemeyeceğine dair söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Artık bu millet yalan söyleyen politikacıdan bıktı. Size söz veriyorum, halkı düşüneceğiz. Bir tek Allah'ın kulu yatağa aç girmeyecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği paketine ilişkin, halka 26 soru sorulduğunu ama tek bir cevap istendiğini ifade ederek, "26 soru soracaksın bari her sorunun altına yaz. Hayır, tamamına tek yanıt istiyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

"Bu anayasa Kenan Evren anayasasından kötüdür. Ha Kenan Evren ha Recep Bey ikisinin arasında fark yok" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Efendim bu anayasa çıkarsa memur maaşlarına yansıyacakmış. Bakın hele Recep Bey'in marifetine bakın. Bunlara güvenmeyin, bunlar kendilerini düşünürler. Bunlar halkı düşünmezler. Bakın memurlar için diyor, toplu sözleşme getirdim oturup konuşacağız diyor, hakem kuruluna gidecek. Hakem kurulunda Recep Beyler var, ondan sonra ne olacak memur, itiraz edemeyecek. Anayasa ile memurun itiraz hakkını elinden alıyorlar. Bizim memur kardeşlerimizin bunları bilmesi lazım. Yeni anayasaya evet çıkarsa sendika dava açamayacak."

"Hükümete hizmet eden Valiyi istemeyeceğiz"

Miting alanında Aydın Valisine ilişkin açılan pankartı gösteren Kılıçdaroğlu, "Valiler halka hizmet eder. Hükümete hizmet eden valiyi istemeyeceğiz ve o validen de bunun hesabını soracağız. İstifa etmesi için insanda biraz yüz olması lazım, onur olması lazım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın darbecilerden hesap soracağını söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sen darbecilerden hesap mı soracaksın? Yüreğin var mı o zaman sana muhtırayı veren Yaşar Büyükanıt değil miydi? Hayatta mı? Yaşıyor. Recep Bey'e soruyorum, dünyanın hangi ülkesinde hükümete e-muhtıra veren paşaya o hükümet kalkar üstün hizmet madalyası verir? Bu ülke kendi geleceğine sahip çıkacak bir ülkedir bu ülkede insanlar sağduyulu hareket edecektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, değişimin halkın elinde olduğunu, halktan yetki istediğini söyleyerek, "Güzel rüyalarımız, güzel hedeflerimiz var. Denizimiz, bereketli topraklarımız, güzel insanlarımız var ama mutfağa girip helva yapacak ve helvayı yemeyip halka dağıtacak bir iktidara ihtiyacımız var. O yüzden sizden yetki istiyorum" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir başbakanın çiftçiye, "ananı da al git" diyemeyeceğini ifade ederek, "Yeri geldiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'terbiyem müsaade etmiyor' diyor. Senin terbiyen buysa vay milletin haline" dedi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, miting öncesi Kılıçdaroğlu'na deveci poşusu ve çiftçi kasketi taktı.

Miting sonunda geçen yıl Söke ilçesinde borçları nedeniyle intihar eden iş adamı Ali Hamza Karadağ'ın eşi Muteber Karadağ platforma çıktı. Kılıçdaroğlu, ağlayan kadını teselli etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda güvercin uçurdu ve vatandaşlara karanfil attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir