Bu bayram tadelle yiyeceğiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

ordu@dunya.com

Türkiye'nin ilk çikolata markalarından Tadelle, yeniden raflardaki yerini almaya başladı. Bu gelişme biz Ordulular için çok anlamlı... Çocukluluğumuzun ve ilimizin çikolatası Tadelle ve Sagra, geri döndü. 2007 yılında TMSF'den Sagra'yı satın alan Sanset Gıda; Tadelle, Sarelle, Gol, Gofy ve Sagra markalarıyla pazara iddialı bir giriş yaparak, hepimizi bir kez daha mutlu etti.

Sanset Gıda'nın başlangıçta 100 milyon YTLl ciro hedeflemesi de çok güzel bir gelişme. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'na yetişmeyen Sagra ürünleri, Kurban Bayramı'nda tüm evlere girecek. Çocukluğumuzda fabrikanın önünde oluşun  bayram çikolatası kuyruklarını hiç unutmadım... Bunlar her bayram yaşadığımız şeylerdi. Tüm bunların ne kadar güzel şeyler olduğunu da şöyle bir geriye baktığımızda görüyoruz şimdi. bugünse hepimizde bu anları yeniden yaşayacak olmamızın verdiği sevinç var.

Sagra'nın 1975 yılından bugüne Ordu'da ve ülkemizde çok önemli bir yeri var.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında Toksöz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, Sanset Gıda Kategori Müdürü Bülent Karabıcak ve Sanset Gıda Pazarlama Direktörü Süleyman Güçlü hep beraber Tadelle'nin geri dönüşünü basına anlattılar. Çikolata sektörünün öncüsü olan ve bir dünya markası olarak tanınan Sagra'nın bundan sonra çok güzel haberlerini sık sık duyacağımızdan eminim.

Ordu ve ülke ekonomisine her zaman önemli katkıları bulunan Sagra'nın hedefinde butik mağazalar açmak olduğunu duymak da güzel gelişmelerden bir tanesi. Bugün 5 markasıyla pazara açılan ve çok tutulan Sagra'nın ürünleri,  bölgemizde ve ülkemizde hiç şüphesiz hak ettiği yeri alacaktır. İşletmenin fındığın merkezinde bulunması, çikolatanın hammadesi olan fındığın Ordu ve Giresun bölgesinden almasıyla Sagra, hem kendisini hem bölgeyi geliştirecek. İnanıyorum ki sadece Sagra zamanla 5 milyon kilo fındığı alıp işleyecek kapasiteye ulaşacaktır.

Sagra fabrikası, hem bina hem makine parkuru olarak yenileniyor. Fabrikayı böyle  bakımlı görmenin yanı sıra çalışanların yüzündeki o güzel tebessümü görmek de hepimizi çok mutlu ediyor. Pazara geri dönen Tadelle hepimizi çok sevindirdi. Bu vesile ile Toksöz Holding'e ve değerli yöneticilerine Sagra'ya tekrar hayat verdikleri için teşekkür ediyor ve yolun açık olsun Sagra diyoruz.