Bu şenlikte 1 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ISPARTA - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 16. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği'nde kapsamında yapılacak yarışmalarda 1 milyon 50 bin lira para ödülü verilecek.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerinin bilim ve bahar şenliği alanında öncü bir rol oynadığını söyledi.
Geçen yılki şenliğin herkes tarafından taktir gördüğünü ifade eden İbicioğlu, başarılı olmak için çok çalıştıklarını kaydetti.
Bu yılki bilim ve bahar şenliğine de çok sayıda proje katılacağını ve etkinlik yapılacağını anlatan İbicioğlu, şenlikte 24 alanda 82 ödül verileceğini belirtti.
İbicioğlu, bu yılki şenlikte bin 300 projenin yarışacağını bildirerek, şöyle konuştu:
"Yarışmalar bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, girişimcilik, sportif ile soysal ve kültürel kategorilerinde gerçekleştirilecek. En çok başvuru bilim ve teknoloji kategorisine yapıldı. Yarın başlayacak şenlik, 3 gün devam edecek. Sponsorlarımızdan elde ettiğimiz fonlarla 350 bin lira ödül dağıtacağız. Bunun yanında 700 bin lira da risk sermayesi ödülü bulunmaktadır. Beğenilen projelere risk sermayesi üzerinden ödül vereceğiz. Dağıtacağımız para ödülü 1 milyon 50 bin lirayı bulacak."
İbicioğlu, şenlik kapsamında Moğollar müzik grubu ile Gülşen ve Sezen Aksu'nun konser vereceğini kaydetti.