Bu şerefsizliği kabul etmeyiz

Bahçeli, "Referandumda sandıktan 'Hayır' oyları 'Evet' oylarından fazla çıkarsa iktidardan hesap sorma günü başlıyor demektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hükümetin terör örgütüyle diyalog kurduğu" yönündeki iddialara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği karşılığa ilişkin, "MHP, bu şerefsizliği kabul etmez. Sen açıklamazsan, günü saati geldiğinde Milliyetçi Hareket bunu açıklar ve açıklamakla beraber terör örgütü ile nasıl işbirliği yaptığının hesabını da sorar" dedi.

MHP Yenimahalle İlçe Teşkilatının Demetevler'de düzenlediği iftar programına katılan Bahçeli, buradaki konuşmasında, Hükümetin 1 Ağustos 2009 tarihinde Ankara Polis Akademisinde bazı akademisyenlerin de katıldığı bir toplantıyla "demokratik açılım" sürecini başlattığını anımsattı. Bahçeli, "Bu sürecin PKK terör örgütünün siyasallaştırılmasına yönelik olduğunu" iddia etti.

"Anayasa değişikliğiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını" öne süren Bahçeli, "Bu sayede ileride PKK terör örgütünün siyasallaşması için çıkarılacak kanunların yargıdan dönmemesinin önlenmesinin hedeflendiğini" savundu.

Bahçeli, ayrıca "Anayasa değişikliğini Başbakan Erdoğan'ı Yüce Divandan kurtarmaya yönelik bir girişim" olarak değerlendirdi. Bahçeli, "Bu Anayasaya 'hayır' demek milli bir görevdir" dedi.

Bahçeli, "Referandumda sandıktan 'Hayır' oyları 'Evet' oylarından fazla çıkarsa iktidardan hesap sorma günü başlıyor demektir" diye konuştu.

"Büyük milletim kavga istemiyorsun, çatışma istemiyorsun ama gerilim stratejisiyle ülkeyi kamplara ayırarak aradan kendi geleceğini tekrarlamak isteyen hükümete aldanma" diyen Bahçeli, MHP'nin kavgasız, çatışmasız bir ortamda sabırla millet iradesinin payidar olacağı bir sonucun elde edilmesi için mücadeleye devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir