Bu yörelerde yağış etkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi, Mersin ve Adana'nın kuzey çevreleri ile Antalya'nın Elmalı, Korkuteli ilçelerinde etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi, Mersin ve Adana'nın kuzey çevreleri ile Antalya'nın Elmalı, Korkuteli ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklık doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde civarında seyredecek. 

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Hatay çevrelerinde güneybatı yönlerden kuvvetlice esecek. 

Kuvvetli yağış
Yağışların, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Kuvvetli rüzgar
Meteoroloji, rüzgarın, Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Hatay çevrelerinde güneybatı yönlerden kuvvetlice esmesi beklendiğini bildirirken, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu. 

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu. (32) 
ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu.(30) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık.(35) 
ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(37) 
ANTALYA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Elmalı, Korkuteli ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(39) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (27) 
ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(23) 
DİYARBAKIR: Açık.(37) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı, kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu geçecek. 
EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu. 
AKDENİZ: Parçalı bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu öğle saatlerinde Isparta, Burdur, Adana ve Mersin'in kuzey çevreleri ile Antalya'nın Elmalı ve Korkuteli ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. 
İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop ile öğle saatlerinde Bolu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık.