Bugün hava nasıl olacak?

Türkiye'nin birçok bölgesinde yağmur ve sağanak beklenirken, hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin aralıklı yağışı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Bursa-Uludağ, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Çankırı, Bolu, Kastamonu'nun yüksekleri ile zamanla Yozgat, Sivas ve Kayseri'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere yurt genelinde 2 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Türkiye’nin güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklenen yağışlara dikkat çekerek, vatandaşları, yerel su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı uyardı.

Yoğun kar uyarısı 

Meteoroloji ayrıca "Yağışların yarın sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı da yaptı. 

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (8)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (15)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kıyı kesimlerinde, akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (19)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (13)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu. (6)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yarın sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (12)

Bölgeler hava durumu

Marmara: Parçalı, doğusu çok bulutlu; Yalova, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin sabah saatlerinde yağmur ve sağanak, Bursa-Uludağ ve Bilecik'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu; İç Ege sabah saatlerinde yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak. Rüzgar; akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Çankırı, Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, Bolu ve Kastamonu'nun yüksekleri ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Rüzgar kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışlar; Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın sabah saatlerinde Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'nin doğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgar kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; bu gece saatlerinde Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur, yarın sabah saatlerinde Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; bu gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde, yarın sabah saatlerinde Batman, Siirt ile Mardin ve Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacak.