Bugün hava nasıl olacak?

Marmara Bölgesi'nde lodosun etkisini artırması beklenirken, hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece artıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra Antalya, gece saatlerinde Isparta çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacak. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde, gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görülecek.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 3 ile 5 derece artacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı bulutlu. (10)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu. (15)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(16)

Adana: Az bulutlu. (16)

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı. (15)

Samsun:  Parçalı ve az bulutlu. (16)

Erzurum: Az bulutlu. (0)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (10)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacak. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi görülecek. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden bölgenin doğusunda kuvvetli, bölgenin batısında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus görülecek. Rüzgar; İç Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Doğu Akdeniz az bulutlu, Batı Akdeniz parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, gece saatlerinde Isparta çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısında yer yer kuvvetli esecek.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli esecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don görülecek. Rüzgar, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli esecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.