Bülent Arınç'tan Yüce Divan açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 4 eski bakanla ilgili, "Yüce Divan konusunda bir partinin başkanının söz söyleme hakkı yoktur. Hiçbir parti karar alamaz, işlem yapamaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışına katıldı.

Arınç konferansın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.

4 eski bakanın Yüce Divan yolunun tekrar açılmasıyla ilgili konuşan Arınç,"4 eski bakanla ilgili rapor oylanmış ama Yüce Divan’a gitme konusunda karar çıkmamıştır. Tekrar Meclis'e gelmesi mümkün olabilir mi? Böyle olabildiğini gördüm evet, dosyaların yeniden açıldığını gördüm. Doğrudur, yanlıştır ama örneği vardır.

Meclis komisyonu kurulsa veya Yüce Divan’a gitsin diye bir partinin başkanının söz söyleme hakkı yoktur. Tekrar meclise gelsin diye öneri olarak götürüyor olmaları anayasayı çiğnemektir. Hiçbir parti karar alamaz, işlem yapamaz. Bugün ben sayın genel başkanlara naçizane hatırlatmak istiyorum ki, anayasayı bilmiyorlar anlamına gelir ve mahcup olurlar" dedi.