Bulgaristan, TÜVASAŞ'tan elektrikli tren istiyor

Bulgaristan Demiryolları Genel Müdürü Popov, dizel tren set ve elektrikli tren setler konusunda TÜVASAŞ ile işbirliği kurmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hasan COŞKUN

SAKARYA - TÜVASAŞ'ı ziyaret eden Bulgaristan Demiryolları Genel Müdürü Penço Popov, TÜVESAŞ'ın  üreteceği 30 adet yataklı vagonun ardından, dizel tren set ve elektrikli tren setler konusunda TÜVASAŞ  ile işbirliği kurmak istediklerini açıkladı. Sakarya'da TÜVASAŞ tesislerinde incelemeler yapan Popov, "Böyle bir tesisin yakın komşumuzda faaliyette olması Bulgaristan Demiryolları için de bir şans" diye konuştu.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, 30 adet vagon projesinin haricinde Bulgaristan için dizel tren set ve elektrikli tren set üretmelerinin de  mümkün olabileceğini söyledi. Bulgaristan Demiryolları Genel Müdürü Penço Popov ve Teknik Müdür Georgi Pançev'in Adapazarı'nda  TÜVASAŞ  tesislerini ziyareti sırasında bir açıklama yapan İbrahim Ertiryaki,  30 adet vagon ihalesi sözleşmesinden sonra Bulgaristan Demiryolları tarafından TÜVESAŞ'a yapılan bu ilk ziyaretin yeni işbirliğini gündeme getirdiğini söyledi.

Bulgaristan Demiryolları ile karşılıklı güven ilişkisisi  içerisinde hızlı bir yol aldıklarını vurgulayan Ertiryaki, "Bu hızdan dolayı Bulgaristan Demiryolları'nın da memnun olduğu görülüyor. Ayrıca, onlarla  mevcut vagonların modernizasyon çalışmaları için ön görüşme imkânı da doğdu. Bunlarla birlikte dizel tren set ve elektrikli tren set taleplerinin olabileceği konuları da gündeme geldi" diye konuştu.

Bulgaristan Demiryolları Genel Müdürü Penço Popov ise ziyaretlerinin amacının öncelikle kurulan ilişkileri geliştirmek olduğunu ifade ederek, "TÜVASAŞ çok büyük bir üretim tesisi ve böyle bir tesisin yakın komşumuzda faaliyette olması Bulgaristan Demiryolları için de bir şans. Çalışmalarımızın ilk aşaması olarak nitelendirebileceğimiz TÜVASAŞ'ın  üreteceği 30 adet yataklı vagonun ardından, dizel tren set ve elektrikli tren setler konusunda TÜVASAŞ  ile işbirliği kurmak arzusundayız. Öte yandan bu ziyaret ile mevcut vagonlarımızın modernize edilmesi konusunda ön görüşmeleri de gerçekleştirmiş olduk" açıklamasını yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir