Burak Özügergin görevinden ayrılıyor

Özügergin, yeni görev yeri olan Zagrep Büyükelçiliğine 15 Ağustosta başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, sözcülük görevinden ayrılması dolayısıyla düzenlenen toplantıda, "Sıkıştırılmış ve hızlandrılmış bir dönemden geçiyor Türk dış politikası ve benim size tavsiyem kemerlerinizi bağlı tutmaya devam edin" dedi.

Türkiye'nin Zagrep Büyükelçiliğine atandığı için sözcülük görevinden ayrılan Özügergin, basın mensuplarına bakanlıkta düzenlediği veda toplantısında, görev yaptığı 2,5 yıllık sürenin çok ilginç gelişmelere sahne olduğunu belirtti.

Özügergin, "Birlikte epey viraj aldık. Çok ilginç bir dönem oldu. Mesleğe yeni başlayanlar hep böyle sanmasınlar. Sıkıştırılmış ve hızlandırılmış bir dönemden geçiyor Türk dış politikası ve benim size tavsiyem kemerlerinizi bağlı tutmaya devam edin, çünkü bu böyle devam edecektir. Artık geri dönüşü yok. Türk dış politikası bugün kazandığı ivmeyi önümüzdeki dönemde de sürdürecektir" diye konuştu.

Bakanlık sözcülüğü görevine başladığında AK Parti'ye yönelik kapatma davasının gündemde olduğunu belirten Özügergin, görev yaptığı dönemde, Suriye-İsrail dolaylı görüşmelerine başlandığını, Ermenistan ile normalleşme sürecine girildiğini, Suriye ile vizelerin kalktığını, Kerkük, Erivan gibi yerleri ziyaret ettiklerini hatırlattı ve "çok büyük yenilikler bunlar" dedi.

Özügergin, İsrail'in Gazze'ye yönelik "Dökme Kurşun Operasyonu", İsrail ile yaşanan alçak koltuk krizi ve Mavi Marmara travması, İran'ın nükleer dosyası gibi konuları basın mensuplarıyla birlikte yaşadıklarının altını çizerek, "Bütün bunları birlikte yaşadık. BM Güvenlik Konseyi seçim sürecini hep birlikte yaşadık. Balkanlara açıldık, bu beni daha sonra öğrendim ki yakından ilgilendiriyormuş" ifadelerini kullandı.

Özügergin, olaylara profesyonel yaklaşımları ve kendisine gösterdikleri dostluk için basın mensuplarına teşekkür etti. Veda konuşmasının ardından basın mensuplarıyla tokalaşarak veda eden Özügergin, gazetecilerle toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Özügergin'in yeni görev yeri olan Zagrep Büyükelçiliğine 15 Ağustosta başlayacağı öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir