Bursa-İstanbul arası alternatif seferler başladı

BURULAŞ bünyesinde BUDO'yu kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Norveç'ten aldığı deniz otobüsü, açılış seferi yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
BURSA - Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla Bursa Ulaşım-Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (BURULAŞ) bünyesinde Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'ni (BUDO) kuran Büyükşehir Belediyesi'nin Norveç'ten aldığı deniz otobüsü, açılış seferi yaptı.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya İskelesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mudanya'nın, Bursa'nın adeta bir vitrini olduğunu, güzel ilçede çok önemli bir açılış gerçekleştireceklerini söyledi. Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olmasını hedeflediklerini dile getiren Altepe, ilk kez denize açıldıklarını, bunun çok önemli olduğunu bildirdi.
Halkın talepleri doğrultusunda verdikleri sözü yerine getirdiklerini vurgulayan Altepe, şöyle konuştu:
"Çok önemli bir süreç yaşadık ve başarılı olduk. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. En önemli unsur ulaşım. Ekonominin atardamarı Bursa olarak adeta İstanbul'un yan sanayisiyiz. Hedefimiz, aksamadan kesintisiz hizmet vermek. İstanbul Deniz Otobüsleri yıllarca çok güzel hizmet yaptı. Ancak özelleştirmeden sonra çeşitli aksamalar oldu. Farklı fiyat uygulamaları vatandaşları üzdü. Biz de devreye girdik. Biz işin içine girmeyince sorunun çözülemeyeceğini gördük. Bu ilk başta blöf sanıldı ama biz ciddi olduğumuzu söyledik. 'Bu ulaşımı kimsenin tekeline bırakamayız' dedik. Bu işe BURULAŞ aracılığıyla başladık. BURULAŞ, yüzde 100'ü belediyenin olan bir kuruluş. Her alanda çalışma yetkisi var."
BURULAŞ genel müdürünün tüm dünyayı dolaştığını anlatan Altepe, ilk açılış seferini yapacakları Hüdevandigar adlı deniz otobüsünün Norveç'ten alındığını söyledi.
 
"Çay 50 kuruş, ilk hafta ise bedava"
 
İtalya'dan Nilüfer Hatun, Yunanistan'dan Yıldırım Beyazıt gemilerini aldıklarını, Ulaştırma Bakanlığı himayesinde Çanakkale'de çalışan Conkbayırı adlı gemiyi de kiraladıklarını ifade eden Altepe, "4 gemiyle başlıyoruz, bu büyüyecek ve gelişecek. Kalite ve hizmet, birinci plandaki hedefimiz. Büfeleri Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş (BESAŞ) işletecek. Çay 50 kuruş, ilk hafta ise bedava. Yiyecek ve içecekler standart fiyatlarda olacak" dedi.
Altepe, bu çalışmanın turizme olumlu katkı sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Bursa, 13 milyonluk İstanbul'un nefes alma merkezi olsun istiyoruz. Uludağ'a, tarihi mekanlara ve çeşitli etkinliklere İstanbulluları, vatandaşları bekliyoruz. Artık, iş turizmcilere düşüyor. 24 ve 48 saatlik kartlar oluşturduk. Kent içi ulaşımda ekstra ücret alınmayacak. Sahil kenti olduğumuzu yeni anladık. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bunun gelişmesi size bağlı. Bu gemiler sizlerin vergileriyle alındı ve Bursa'nın öz malları. İstanbullu dostlarımıza çağrı yapıyoruz, artık destek sırası sizde. Bugün açılış seferi için hareket edeceğiz. Yarın ilk tarifeli seferimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda gemi ve tarife sayısında artış yapabiliriz."
Konuşmaların ardından kurdele kesildi, Altepe ile törene katılan çok sayıda davetli, süslenen 340 kişilik Hüdevandigar adlı deniz otobüsüne binerek, İstanbul Kabataş İskelesi'ne hareket etti.
Hüdevandigar ile Conkbayırı adlı deniz otobüslerinin, Mudanya'dan saat 07.00 ve 15.30, İstanbul Kabataş'tan da saat 10.30 ve 18.30 olmak üzere günde iki sefer yapacağı, yolcu ücretlerinin bir kişi 18 lira ve öğrenci 14 lira olarak belirlendiği öğrenildi.
İstanbul'a ulaşım için BUDO'yu tercih eden vatandaşların biletlerini, "www.burulaş.com.tr" adresli internet sitesi üzerinden, Mudanya ve Kabataş iskelelerinden ve Bursaray'ın Şehreküstü ve Üniversite istasyonlarından alabilecekleri bildirildi.