Bursa'da polisleri yaralayan kişi yakalandı

kendisini gözaltına almaya çalışan 3 polis ile 4 kişiyi pompalı tüfekle yaralayan kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa'nın İnegöl ilçesinde kendisini gözaltına almaya çalışan 3 polis ile 4 kişiyi pompalı tüfekle yaralayan kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi'nde kendisini yakalamaya çalışan ekiplere pompalı tüfekle ateş eden ve polis memurları Mahir Demirbağ, Atalay Tanış ve Zeki Güngör ile Cemalettin ve Fatma Ardıç çiftini, Osman Tokpınar'ı ve 10 yaşındaki kızı Zeynep'i yaralayan Mücahit K. yakalandı.

Bir süre önce amcası Ali K'nin evine silahlı saldırıda bulunduğu öğrenilen sabıkalı Mücahit K, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere götürüldüğü İnegöl Devlet Hastanesinde gazetecilerin "Neden böyle yaptın?" sorusuna "Zevkten yaptım" diye yanıt verdi.

Bu arada, İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Zeki Güngör ile başına saçma isabet eden Zeynep Tokpınar, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra  gazetecilere yaptığı açıklamada, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince akrabalarının evini kurşunlamaktan aranan, gasp suçundan sabıkası bulunan ve iki ay önce cezaevinden çıkan kişiyi gördükleri yerde yakalamak istediğini belirtti. 

Yılmaz, bu sırada zanlının polis ekibine ateş açtığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"3 memur arkadaşımızı yaralamışlar. Biri, yarası kolundan çok hafif, iki arkadaşımız diğerlerine göre daha ciddi sayılabilir. Bir arkadaşımız saçma isabet etmesi sonucu kafasından ve muhtelif yerlerinden yaralanmış. Şu an için hayati tehlikesi görünmüyor ama durumu ciddi sayılır. Hayati tehlikesi yok. Diğer arkadaşımızın burada ameliyata alınması söz konusu. Karnından yaralanmış. Daha sonra merkeze sevk edilecek bir arkadaşımız. Memur arkadaşlarımızın dışında hafif şekilde 4 vatandaşımız yaralanmış."

Yaralanan polis memurlarına ve vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Yılmaz, "Böyle üzücü, hoşumuza gitmeyen bir hadiseyle karşı karşıya kaldık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir