Bursaspor Başkanı, 'isim benzerliği' kurbanı

Bursa Emniyet'inde gözaltına alınan İbrahim Yazıcı serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Uludağ Üniversitesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı yönündeki iddialar üzerine düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı serbest bırakıldı.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın avukatı Öztürk Yazıcı, müvekkilinin isim benzerliğinden kaynaklanan bir yanlışlıktan dolayı gözaltına alındığını duyurdu.

İbrahim Yazıcı'nın, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekiplerince, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesinde 2005 yılında gerçekleştirilen bir ihale nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

Bursa'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bir konudan dolayı ifade verdik. Ancak çıkarken bir yanlışlık olduğunu belirterek, özür dilediler" dedi.

İsim benzerliği

Öztürk Yazıcı daha sonra yaptığı açıklamada, müvekkilinin isim benzerliğinden kaynaklanan bir yanlışlıktan dolayı gözaltına alındığını söyledi.

Yazıcı, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili, "Operasyon çerçevesinde ifadesine başvurulan kulüp başkanımız İbrahim Yazıcı'nın, gerçekte adı geçen kişi olmadığını öğrendik" dedi.

Öztürk Yazıcı yaptığı açıklamada, isim benzerliği iddiasının araştırıldığını dile getirerek, "Bununla ilgili ticaret ve sanayi odası ile ticaret sicilinden gerekli evrakların incelemeleri yapılıyor. Kısa süre sonra gerçek ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir