Burun estetiğini en çok Karadenizliler yaptırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
SAMSUN - Estetik cerrah Doç. Dr. Hayati Akbaş, Türkiye'de en çok Karadeniz Bölgesi'nde burun operasyonu yapıldığını söyledi.
 
Türkiye'de burun estetiğinin çok yaygın olduğunu anlatan Akbaş,"Ülkemizde yapılan burun estetiği Avrupa, Amerika ve Rusya'daki oranların üzerinde. Yaptığım burun estetiği operasyonlarını baz alırsak, yılda ortalama 200 burun ameliyatı yapıyorum. Ama bizim gibi Amerika'daki ve Rusya'daki cerrahlar ortalama yılda 50 burun operasyonu yapıyor. Coğrafi olarak da Türkiye'de en çok Karadeniz Bölgesi'nde burun operasyonu yapılıyor" dedi.
 
Burun karakteri belirliyor
Burnun insanların karakterini belirlediğini ifade eden Akbaş, "İnsanların kişiliği ve yüzünün genel görüntüsü hakkında en çok bilgiyi burun verir. Hatta insanların karikatürü en çok burunları üzerinden yapılır. Burun problemi olan insanlar kendilerini iyi hissetmiyor ve çekingen oluyor. Özellikle bayanlar, sosyal yaşantısından uzaklaşıyor. Ama burun sorununu çözen insanlar hemen sosyal hayatın içine giriyor. Yani burun özgüven duygusunu geliştiriyor" ifadelerini kullandı.
 
Dizi oyuncuları tercih ediliyor
Doç. Dr. Akbaş, burun ameliyatı yaptırmak isteyenlerin dizilerden çok etkilendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Son 2 yıldır estetik yaptırmak isteyen kadınların burun için Beren Saat'i, dudak ise Angelina Jolie'yi tercih ediyor. Erkekler de Kıvanç Tatlıtuğ'un burnundan istiyor. Yani ekranlarda popülaritesi en iyi olan kişiler, burun ameliyatlarında öne çıkıyor."
Akbaş, dünya ülkelerinde estetik ameliyatların farklılık gösterdiğini belirterek, Rusya'da meme küçültme, Amerika'da meme büyütme estetikleri yapılırken, Türkiye'de özellikle burun estetiği tercih edildiğini sözlerine ekledi.