Bütçe maratonu cuma başlıyor

Meclis yoğun bir haftaya daha giriyor. Bütçe maratonu cuma günü başlayacak. "Kişisel Verilen Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısının" görüşmelerine de devam edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis yoğun çalışacağı bir haftaya daha giriyor. HDP'nin İçişleri ve Sağlık Bakanları hakkında verdiği gensoru önergesi Salı günü görüşülecek. Bütçe maratonu ise Cuma günü başlayacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, Salı günü, HDP'nin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında ayrı ayrı verdiği gensoru önergelerinin ön görüşmeleri yapılacak.

HDP, İçişleri Bakanı Ala hakkında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve buna bağlı yaşanan gelişmelere dair bir gensoru önergesi verdi. HDP tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında verilen gensoruda ise, Cizre'de vatandaşların yaşam hakkının ihlal edildiği öne sürüldü.

Kişisel veriler kanunu yasalaşacak

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta geçen haftadan görüşmeleri yarım kalan "Kişisel Verilen Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısının" görüşmelerine de devam edilecek. Tasarının bu hafta yasalaşması planlanıyor.

Bütçe maratonu başlıyor

Meclis gündemi Cuma günü daha da yoğunlaşacak.

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 26 Şubat Cuma günü Meclis Genel Kurulu'na inecek. Bütçe görüşmelerinin ilk gününde parti liderleri konuşacak. Bütçe görüşmelerinin aralıksız 14 gün sürmesi bekleniyor.

Meclis Salı günü ise siyasi partilerin grup toplantılarına sahne olacak. AK Parti, CHP, MHP ve HDP grup toplantılarında parti liderleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir