Bütçe maratonu sona eriyor

Meclis'te bütçe maratonu çarşamba günü sona eriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis Genel Kurulu'nda bütçe maratonu 9 Mart Çarşamba günü sona erecek. Meclis'in gündemini ise bütçenin yanı sıra dokunulmazlık ve yeni anayasa tartışmaları oluşturacak.

Genel Kurul'da dün Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığının bütçeleri görüşülecek. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 5'inci maddesine kadar oylanması da yapılacak.

Genel Kurul'da 7 Mart Pazartesi günü 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 13'üncü maddesine kadar oylanması, 8 Mart Salı günü de 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın oylanmamış maddelerinin oylanması ve 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin oylanması gerçekleştirilecek.

Çarşamba günü bütçenin tümü üzerinde konuşmalar yapılacak

9 Mart Çarşamba günü de bütçenin tümü üzerinde son konuşmalar yapılacak.  Bir anlamda bütçenin son günü siyasi partilerin söz düellosuna sahne olacak. Genel Kurul'da 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı açık oya sunulacak.

Dokunulmazlık ve yeni anayasa tartışmaları konuşulacak

Meclis'te bütçe maratonu 9 Mart Çarşamba günü sona erecek. Siyasetin gündemini ise dokunulmazlık ve yeni anayasa tartışmaları oluşturacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu

"Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşı Olan ve Vatandaşlıktan İzinle Çıkmış Kadınların ve Ailelerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyonu" 7 Mart 2016 Pazartesi günü toplanacak.

Türkiye'de Yaşayan Engelli Kadınlar ile Engellilere Bakmakta Olan Kişilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Alt Komisyonunda, Pazartesi günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi sunum yapacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir