Büyük Zafer'in 96. yılı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde büyük coşkuyla kutlandı. Ankara'da ilk resmi tören Anıtkabir'de gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde büyük coşkuyla kutlandı.

Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, kabine üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanı Meral Akşener ve siyaset dünyasından çok sayıda isim Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e geldi. 

Erdoğan ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Deftere yazdıklarını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün millet olarak bağımsızlığımızın müjdesi olan Büyük Zaferin 96'ncı yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı'nın liderliğinde sürdürülen, destansı bir mücadelenin meyvesi olan bu zafer, şanlı tarihimizin altın halkalarından biridir. Türk milleti, şehitlerimizin fedakarlıklarından, gazilerimizin cesaretinden, binlerce yıla sari kadim değerlerinden aldığı ilhamla 96 yıl önce olduğu gibi bugün de istiklaline canı pahasına sahip çıkmaktadır. Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun."

Daha sonra Erdoğan, Külliye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

Taksim Meydanı'nda tören

İstanbul'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Anıtı'na, sırasıyla İstanbul Valiliği, Birinci Ordu Komutanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkleri bırakıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve diğer ilgililerin katıldığı törende daha sonra, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bu arada, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Anıtı'nın çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Eskişehir

Eskişehir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü kutlamaları Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Kentteki kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na ilk olarak Eskişehir Valiliği’nin çelengi sunuldu. Daha sonra Garnizon Komutanlığı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çelenklerinin sunulmasıyla tören sona erdi.

Öte yandan düzenlenen törene; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgenaral Atilla Gülan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Harun Karacan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Manisa

Manisa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Manisa Şehzadeler Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende Manisa Tugay Komutanlığı Öğretmen Binbaşı Hakan Rendeci tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi halk oyunu ekibi, ege yöresine özgü halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Gösteri sonunda bayrak açan ekip, uzun süre alkışlandı. Tören sonrasında Şehzadeler Mehteran ekibi mini bir konser vererek katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, askeri erkan, daire müdürleri, emniyet amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü kapsamında tören düzenlendi.

Van'da Valilik bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk oyunları ve mehteran takımının gösterisiyle sona eren törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekili Nadir Kartal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Bölge Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu katıldı.

Vatandaşların Türk bayraklarıyla izlediği törene İranlı turistler de ilgi gösterdi.

Başkale ilçesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan Vekilli Piyade Binbaşı Bülent Yılmaz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis

Bitlis'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve Vali Yardımcısı Tolga Polat tarafından çelenk sunuldu.

Buradaki törenin ardından Vali Ustaoğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Güroymak ilçesinde Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Asef İşbiter, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, kaymakamlık makamında tebriklerin kabul etmesiyle bitti.

Muş

Muş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.
Törenin ardından Muş Valisi Aziz Yıldırım, makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Yıldırım ve beraberindeki heyet Garnizon Şehitliğini ziyaret etti, ardından burada Kur'an-ı Kerim okundu.

Bulanık ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde düzenlen törende Piyade Asteğmen Mert Kaya günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören kaymakamlık makamında Kaymakam Hacı Arslan Uzan'ın tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Hakkari

30 Ağustos Zafer Bayramı Hakkari ve ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görevli Üsteğmen Bahadır Yağcılar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yaptı.

Törenin ardından Vali Toprak makamında tebrikleri kabul etti.

Törene Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Baro Başkanı Zeydin Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri, asker ve polisler katıldı.

Kaynak: AA, İHA

Bu konularda ilginizi çekebilir