Büyüme iştahımızı koruyoruz

TEB Genel Müdürü Civil, TEB-Fortis birleşmesinin ardından yeni TEB'in hedeflerini paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, TEB-Fortis birleşmesiyle birlikte iki kat büyüdüklerini ve büyüme iştahlarını hala koruduklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde yüzde 5 pazar payı hedefliyoruz" dedi.

TEB ve Fortis'in birleşmesinin ardından doğan yeni TEB'in hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Civil, TEB'in 10 binden fazla çalışan, 3 milyonun üzerinde bireysel ve 500 bin kurumsal müşterisi ve 31,2 milyar lira aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin 6'ncı büyük özel bankası olduğunu kaydetti.

Civil, "İki kat büyüdük ve büyüme iştahımızı hala koruyoruz. Önümüzdeki dönemde yüzde 5 pazar payı hedefliyoruz" dedi.

Halihazırda 604 şubeye sahip olduklarını ve önümüzdeki 3 yıl içinde bu rakamı 650'ye çıkarmak istediklerini belirten Civil, şube satışı düşünmediklerini, önümüzdeki dönemde potansiyeli değerlendirerek çok yakın şubelerin yerlerinin değiştirilmesi ya da verimsiz olanların kapatılmasının düşünülebileceğini söyledi.

Sabat: Türkiye, BNP Paribas'nın 5. önemli pazarı olacak

BNP Paribas Türkiye Başkanı Jean-Paul Sabet, Türkiye'nin büyük nüfusu, eğitimli insan kaynakları ve bankacılık sektöründeki potansiyeli ile kendileri için önemli bir pazar olduğunun altını çizerek, coğrafi olarak da bir geçiş noktası olan Türkiye'den bir merkez olarak yararlanmak istediklerini ifade etti. Sabet, "Türkiye; Fransa, İtalya, Belçika ve Lüksemburg'un ardından BNP Paribas'nın 5. önemli pazarı olacak" diyerek, yeni TEB'in birleşme sonucu önemli büyüklüğe ulaştığını ve BNP Paribas'nın deneyimlerinden faydalanarak önümüzdeki dönemde çeşitlendirilmiş ürünler sunacağını söyledi.

Yıllık 200 milyon lira tasarruf

Sabet, birleşme sırasında özsermaye artışı gerçekleştirmediklerini, sadece hisse değişimi yaşandığını ve sonuçta yüzde 50-50 şeklinde bir ortaklığın oluştuğunu belirterek, "Birleşmenin toplam maliyeti 2013 sonuna kadar 300 milyon lira olacak. 2013'te birleşmeden elde edilen tasarruf, 200 milyon liraya ulaşacak. Sonrasında da yıllık 200 milyon lira tasarruf edilecek" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir