Buzlanma ve don uyarısı!

Meteoroloji Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu için buzlanma ve don uyarısında bulundu. Bu arada yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklığı 1 ila 3 derece artıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimleri için buzlanma ve don uyarısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanları için çığ uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin doğu kesimleri ile zamanla Ege ve Batı Akdeniz, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 2 ile 6 derece azalacak, kuzeybatı kesimlerde 1 ile 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğuda güney ve güneybatı, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Buzlanma ve don uyarısı 

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğini duyuran Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (1)

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (5)

İzmir: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.(7)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde batı çevreleri ile gece saatlerinden sonra il geneli yağmur ve sağanak yağışlı. (12)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu.(8)

Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-1)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu.(6)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren güneyi karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ve güneydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, Göller yöresi kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresinde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin batısında kar yağışı görülecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif yer yer orta, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri karla karışık yağmur, iç ve yüksekleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu karla karışık yağmur ve yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçecek.