Çağın vebası AIDS'in sonu mu geliyor?

Üç yaşında AIDS teşhisi koyulan ve doktorları tarafından "En fazla 2 yıl yaşayabilir" denilen Hydeia Broadbent, şu anda 28 yaşında ve yaşamaktan her geçen gün daha çok zevk alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




NEW YORK  - Üç yaşında AIDS teşhisi koyulan ve doktorları tarafından "En fazla 2 yıl yaşayabilir" denilen Hydeia Broadbent, şu anda 28 yaşında ve yaşamaktan her geçen gün daha çok zevk alıyor. Broadbent'in ilesi üç yaşındaki kızlarının HIV virüsü taşıdığını ve en fazla 5 yaşına kadar yaşayabileceğini öğrendiğinde deneysel tedavi yöntemlerini denemeye karar vererek Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne (NIH) başvurdu. Tedavisi olumlu sonuç veren Broadbent bugün hala hayatta ve "Her sabah uyandığımda bana bir gün daha bağışladığı için Tanrı'ya şükrediyorum" diyor. Hastalık Kontrol ve Engelleme Merkezi'nin (CDC) "HIV' ye Son Verelim!" kampanyasında aktif olarak yer alan Broadbent, 6 yaşından beri sesini duyurarak diğer AIDS'li hastalara destek oluyor.

"Bilimden aldıklarımızı sistemli bir şekilde ve küresel bir ölçekte uygularsak yakın gelecekte AIDS'siz bir dünya ile karşılaşabiliriz" diyen Hastalık Kontrol ve Engelleme Merkezi'nin başkanı Dr.Anthony Fauci, Amerikan Medikal Derneği Dergisi'nde bu hafta AIDS'le mücadele adına yaşanan son bilimsel gelişmeleri gözden geçirdi. "Pre-exposure Prophylaxis" olarak isimlendirilen ve Amerika Gıda ve ilaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan ilaçla tedavi yönteminin kişilere HIV virüsünün bulaşma riskini azalttığını belirten Fauci, asıl problemin tedavilerin ihtiyacı olan kişilere ulaşmaması olduğunu söylerken, "Bugün dünyada HIV tedavisine ihtiyacı olan fakat imkanı olmadığı için tedavi olamayan 8 milyon hasta var. Sorun yeterince bilimsel gelişme olmaması değil, AIDS ile savaş konusunda küresel, siyasi ve örgütsel ve bireysel girişimlerin yetersiz olmasıdır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir