Çağlayan Kavşağı'ndaki çalışmaların yarısı bitti

Çağlayan Kavşağı ve Meydan Düzenlemesi projesi inşaatı nisan ayında bitecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 80 milyon liraya mal olacak Çağlayan Kavşağı ve Meydan Düzenlemesi projesinin yüzde 53'ünün tamamlandığını, Ekim ayı sonunda başlayan inşaatın Nisan ayında biteceğini söyledi.

Topbaş, Çağlayan Kavşağı ve meydan düzenleme inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çağlayan'daki, İstanbul'un önemli eserlerinden biri olan Adalet Sarayı'nın da bitme aşamasına geldiğini, ancak bu binanın yakınında bir meydana ihtiyaç olduğunu ifade eden Topbaş, "Trafiğin yer altına alınması konusunda bir proje çalışması yaptık. Kaynağını, Ulaştırma Bakanlığı veriyor. İhalesini yaptık. Şu anda 80 milyon maliyetli bir iş ve yüzde 53'ü tamamlandı. Ekim ayı sonunda başlayan inşaat, Nisan ayında bitecek" diye konuştu.

Kadir Topbaş, proje kapsamında, 36 adet gecekondu ile iş yeri niteliğindeki yapının kaldırıldığını ve 800 araçlık bir otopark ilave edildiğini söyledi.

Taksim Meydan'ıyla ilgili çalışmalar devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, sabah yaptıkları toplantıda Taksim Meydanı'yla ilgili 5 alternatif projeyi incelediklerini, 2 projeyi elediklerini, 3 proje üzerinde daha detaylı çalışma yapılmasını istediklerini belirtti.

Taksim Meydan Projesi'nin biraz maliyetli, ancak trafiği rahatlatacak bir çalışma olacağını ifade eden Topbaş, Taksim Meydanı'nı önemsemesi nedeniyle bu projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sunacaklarını anlattı.

Topbaş, "Projeyi, ilgili kurum ve kuruluşlardan da görüşler alarak, bu yıl içinde aktifleştirmeyi, şehrin en önemli merkezlerinden birisini, gerçek anlamda bir meydan haline getirmeyi ve trafikten arındırmayı, yayaya saygılı bir kent oluşturmak için önemli adımlardan biri olarak görmekteyiz" diye konuştu.

Projedeki ana temanın, Taksim Meydanı'nda trafik görmemek ve Atatürk Kültür Merkezi'ne yürüyerek ulaşabilmek olduğunu ifade eden Topbaş, projeyi hayata geçirirken Sıraselviler ve İlkyardım Hastanesi gibi aksların da dikkate alınacağını vurguladı.

Çarşıdan denize yürüyerek gidilecek

Beşiktaş Meydanı'nda da kentsel tasarım projesinin tamamlandığını anlatan Topbaş, "Çarşıdan denize kadar yürüyerek gidebileceğiniz bir meydan ortaya çıkıyor. Onun da projeleri kuruldan onandı. Yoğun trafik içinde yapmak kolay değil, ama herkesin beğeneceği ve kent yaşamına katkısı olacak bir proje olacak" dedi.

Aksaray'daki viyadüğü kaldırarak, kente önemli bir meydan daha kazandıracaklarını belirten Topbaş, Üsküdar Meydanı'nı da çok daha büyük bir meydan haline getirmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir