Çağlayan, tekstilcileri kabul etti

Narin, ithalat korunma önlemlerine ilişkin çıkarılan tebliğlerden dolayı teşekkür etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

TTSİS Başkanı Halit Narin, Türk tekstil ve hazır giyim sektörü adına ithalat korunma önlemlerine ilişkin çıkarılan tebliğlerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Çağlayan ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Son 5-6 yıldır yapılan ucuz ithalat nedeniyle birçok tekstilcinin fabrikalarını kapatmak zorunda kaldığını, ithalatçıların ise ceplerinin dolduğunu ve "çuval gibi" olduğunu söyledi.

Narin, sanayicilerin yaptığı her şeyin göz önünde olduğunu, ithalat yapan firmaların kazançlarıyla alakalı da bir çalışma yapılması gerektiğini savundu.

Alınan önlemlerin ardından şimdi yeni yeni iş yerlerinin tekrar açılmaya çalıştığını kaydeden Narin, "Çuval mı, paket mi, torba mı diye bir şey yaptık ya, o çok güzel oldu hakikaten. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir hükümetin yapmadığı bir iş oldu bu iş. Şimdi fabrikalarını tamamen kapatan sanayiciler için de bir şey yapmak lazım. Sosyal dengeyi kurmak mecburiyetindeysen, bu sosyal dengenin içinde biz de varız" diye konuştu.

Sektörün haksız rekabetle karşı karşıya kaldığını gördük

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise "Tekstil-konfeksiyon bizim gözbebeğimiz bir sektör. Bu çerçevede gelen başvuruları değerlendirdik ve sektörün haksız bir rekabetle karşı karşıya kaldığını gördük. Bizim başka ülkelerin işçilerinin istihdamını garanti altına almak gibi bir görevimiz olamaz. Bu noktada ithalatla gelişen, ithalatla büyüyen dünya üzerinde bir ülke de yoktur" diye konuştu.

Bazı ülkelerin ucuz işçilikle yaptığı tekstil üretimi nedeniyle Türk tekstil-konfeksiyon sektörünün zor durumda kaldığına da işaret eden Çağlayan, köle maaşı 100 dolara işçi çalıştıran ülkelerle rekabet edilemeyeceğini kaydetti. Çağlayan, "Böyle bir şeyi kabul edebilir miyiz, vicdanımız elverir mi? Bizim derdimiz, işverenimizin de işçimizin de köylümüzün de refah seviyesini yükseltmektir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir