Çalık Arnavutluk'ta enerji yatırımı hedefliyor

Çalık Holding, enerji yatırımlarına girişmek için fizibilite çalışmaları yürütüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TİRAN - Arnavutluk'ta bankacılık ve telekom alanlarında faaliyet gösteren Çalık Holding, enerji yatırımlarına girişmek için fizibilite çalışmaları yürütüyor.

Çalık Holding'in Arnavutluk ve Kosova'da finans sektöründe hizmet veren bankası Banka Kombetare Tregtare'nin (BKT) başlattığı elektronik bankacılık hizmetlerinin tanıtımı, Tiran Sheraton Oteli'nde Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın da katıldığı toplantıyla yapıldı.

Berişa, toplantıda yaptığı konuşmada, davetliler arasında bulunan Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hasan Aşan'dan, Türk iş adamlarını Arnavutluk'a gitmeleri için destekleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletmesini istedi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'tan "Arnavutluğun büyük dostu" diyerek söz eden Berişa, BKT'nin Arnavutluk'ta elektronik bankacılık hizmetlerine başlamasının çok önemli olduğuna dikkati çekti.

"BKT'nin elektronik bankacılık hizmetlerine başlaması, yalnızca Çalık Grubu ve BKT için değil Arnavutluk için büyük bir olay" diyen Berişa, hizmetlerin gerçekleştirilmesine katkısı olanlara teşekkür etti.

Berişa, BKT'nin 10 yılın sonunda sermayesini 10 kat artırdığını ifade ederek, "Ülkemizde, bölgemizde böyle bir başarı elde edileceğini ben de bilmiyordum, tahmin etmiyordum" dedi.

Enerji yatırımları

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da konuşmasında, BKT'nin bireysel ve kurumsal bankacılıkta gerçekleştirdiği yenilikleri paylaşmak için bir arada olduklarını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Arnavutluk'ta hayata geçirdikleri yatırımların stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Çalık, "Gelişen ve büyüyen bu güzel ülkenin geleceğine inancımız tamdır. Çalık Grubu olarak burada özellikle finans ve telekom sektörlerinde teknolojik ve insan kaynaklı yatırımlara büyük önem veriyoruz. Ayrıca, önümüzdeki zamanda enerji sektöründe de yatırımlar yapacağımızı bildirmek istiyorum" diye konuştu.

Çalık, BKT'nin Arnavutluk'ta sunmaya başladığı elektronik bankacılık hizmetlerinin, bu ülkede ilk kez verilen hizmetler olduğuna dikkati çekti.

Taksit kart dönemi

Açıklamada, bankanın yeni sunmaya başladığı elektronik bankacılık uygulamaları kapsamında taksit kart dönemi başlattığı, ATM'leri döviz bürosuna dönüştürdüğü, en fonksiyonlu internet bankacılığından yararlanma olanağı sağladığı, Çalık Holding kuruluşu olan Eagle Mobile faturasız hatlara kredi yüklemeyi kolaylaştırdığı ve alternatif bankacılık kanalı olarak mobil bankacılık uygulaması başlattığı bildirildi.

BKT'nin Arnavutluk ve Kosova'da 68 şubeyle hizmet verdiği ve şubeler zincirine yeni halkalar eklemek için çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir