Çalık, Irak'ta 445,5 milyon dolarlık enerji işi aldı

Çalık Enerji, Kerbela'daki "El Hayrat" elektrik santrali inşasını öngören anlaşmaya imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT  - Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji, Irak'ta 445,5 milyon dolarlık enerji santrali yapımını öngören anlaşma imzaladı.

 Irak Elektrik Bakanlığında, Çalık Enerji ile Irak Elektrik Bakanlığı arasında, Kerbela'daki "El Hayrat" elektrik santrali inşaasını öngören anlaşma imzalandı.

Enerjiden sorumlu Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik'in hazır bulunduğu imza töreninde anlaşmayı, Irak Hükümeti adına Elektrik Bakan Yardımcısı Selam Kazzaz ve Çalık Enerji adına Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık imzaladı.

Şehristani, anlaşması imzalanan proje hakkında açıklama yaparak, santralin Irak'ta bulunan en büyük elektrik üretim santrali olacağını belirtti. Şehristani, "Kerbelada yapılacak El Hayrat santralinin yapımına hemen geçilecek. Santralin toplam gücü 1250 megavat. Her biri 125 megavatlık olan toplam 10 üniteden oluşuyor. Santral, yapımına başlandıktan 15 ay sonra elektrik üretmeye başlayacak. Santralin 2 yılda bitirilmesini hedefliyoruz. Santral Orta Fırat bölgesinde bulunan Kerbela, Necef, Babil ve Divaniye illerine elektrik sağlayacak. 500 kişiye iş imkanı sağlayacak olan santral, ilk başta ham petrolle çalışacak daha sonra gazla çalıştırılacak" bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir