Camide içki içildiği iddiası yine Meclis'te

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı eylemleri sırasında eylemcilerin Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde içki içtiği iddialarını Meclis gündemine getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gezi Parkı eylemleri kapsamında Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne girilmesi Meclis’te yine tartışma konusu oldu. Kendisine bağlı ve ilişkili kuruluşların bütçeleri üzerinde hükümet adına konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, vatandaşların ayakkabılarıyla adaba aykırı olarak Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne girdiklerini ve bira kutularıyla, kadınlı erkekli birbirlerini öperek saygısızca davrandıklarını öne sürdü. Bozdağ, söz konusu olayı "milli değerlere hakaret" olarak adlandırdı.

Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne protestolar sürecinde Gezi Parkı eylemcileri ayakkabıları ile girmiş ve bu olay camiye saygısızlık olarak nitelendirilmişti. Ayrıca camide bira kutularına rastlanmış ve eylemciler camide bira içmekle suçlanmıştı. Ancak bu konudaki çeşitli iddialar nedeniyle belirsizlik hala sürüyor. Son olarak Zaman Gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan, Twitter’daki resmi adresinden Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde bulunan bira kutularının oraya sonradan konulduğunu iddia etmişti.

"İnandırıcılığını yitirmiş kara bir propaganda"

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise camide içki içilmediğini, cami müezzininin söylediğini ve bunu AKP'ye yakın bir gazetecinin yayınladığını ifade ederek, "Bu, inandırıcılığını yitirmiş kara propagandaya döndü. Sayın Bakan'ın bundan kaçınmasını dilerim" dedi.

Önder, Ankara'nın Cebeci semtinde Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nin duvarının yıkılarak bahçesine bankamatik konulduğunu ifade ederek, "İslam'da böyle bir şey yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ da cami avlusuna kurulan bankamatikle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüğün izni olmadığını kaydederek, "Cami derneği müftülük ve Diyanet'e rağmen adım atmıştır. Böyle bir şey olmaması için genelge yayınlayacağız. Cami derneğinin yaptığı saygısızlıktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir