Çanakkale Zaferi'nin 97. yılı kutladık

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce de katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, heyet alandan ayrıldı. Bu sırada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve beraberindeki grup Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Şehitlik Abidesi'ni ziyaret

Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek törenlere katılmak için yurt içi ve dışından gelenler, Tarihe Saygı Anıtı'nı ziyaret etti. Çanakkale Savaşları'yla ilgili hediyelik eşya stantlarını da gezen ziyaretçiler, alışveriş yaptı. Binaların duvarlarında bulunan, Çanakkale Savaşları'yla ilgili fotoğrafları görüntüleyen ziyaretçiler, daha sonra, törenlerin yapılacağı Şehitlik Abidesi'ne gitti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir