Çanakkale'de sığınmacı faciası: 39 ölü

Ayvacık İlçesi'nden denize açılan teknenin batması sonucu 39 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi ise sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sahil Güvenlik Komutanlığından, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu 39 kişinin öldüğü, 75 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, aralarında kadın ve çocukların da olduğu, Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu çok sayıda kişi, Midilli Adası'na geçmek için Bademli köyünden tekneyle denize açıldı. 

Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra tekne, henüz belirlenemeyen nedenle battı.

Sahil güvenlik ekipleri, boğulmaktan kurtarılan yabancı uyrukluların ifadelerinin ardından çok sayıda ekiple denizde arama çalışması başlattı.

543534-002.jpg

Yaralılar ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesine sevk edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, 04.50'de Deveboynu Burnu önlerinde yardım talebinde bulunulduğunun bildirilmesi üzerine olay yerine gönderilen sahil güvenlik botunun yarı batık tekne ve denizde çok sayıda düzensiz göçmen olduğunu tespit ettiği belirtildi.

İhbarın ardından 3 sahil güvenlik botu, bir sahil güvenlik dalış timi, sivil dalgıç ekibi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait arama kurtarma helikopterinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 5'i çocuk 10 kişi hayatını kaybetmiş, 43 kişi kurtarılmıştı.