Erdoğan: İsrail terör devletidir, işgalcidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail terör devletidir, işgalcidir. BM'nin kararlarına uymamıştır. Kudüs'ü çocuk katili bir ülkeye bırakmayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sivas 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada ABD'nin Kudüs kararını eleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bölgemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Bir soruna çözüm bulduk derken, başka bir problem karşımıza çıkıyor. Yedi yıldır devam eden Suriye sorununu çözmek için adım attığımız sırada, Kudüs'te başka bir şey oluyor. Türkiye barış için çalıştıkça birileri de savaş için çalışıyor.

İnsanlık son yıllarda gördüğü iki yüzlülüğe tarihinin pek az döneminde şahit olmuştur. Bizim için zalimin de, mazlumun da kim olduğu önemsizdir.

Yahudiler, İspanya'dan göçe zorlandığında onlara kapılarını açan biz olduk. Osmanlı'ya Yahudi göçü sadece bununla da sınırlı değildir. Zulümden kaçanlara kucak açan biz olduk. Anadolu, ihtiyaç sahiplerinin sığındığı yegane sığınaktır, bir güven kapısıdır. Bu milletin tarihinde etnik temizlik, katliam, soykırım yoktur.

İlk kıblemiz Kudüs konusunda tüm imkanlarımızı kullanacağız. Salı gününden bu yana Papa dahil birçok devlet ve hükümet başkanı ile görüşme yaptım. Tüm muhataplarımıza bu adımın hukuksuz olduğunu anlattım. Ülkemizi ziyaret edecek Rusya Devlet Başkanı ile de bu meseleyi konuşacağız. Çarşamba günü ise İslam ülkelerinin liderleriyle bir araya geleceğiz. Bu işin o kadar kolay olmadığını göstereceğiz, bu karar yok hükmündedir.

İsrail terör devletidir, işgalcidir. BM'nin kararlarına uymamıştır. Kudüs'ü çocuk katili bir ülkeye bırakmayacağız.