Başbakan'dan katliama tepki: Bu mudur Müslümanlık?

Başbakan Yıldırım, Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmenlerle bir araya geldi. Yıldırım Mısır'da yapılan katliama tepki göstererek, "235 masum insan hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı. Bu mudur İslamiyet? Bu mudur insanlık?" ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın ev sahipliğinde Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam yemeği düzenlendi.

Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmada, çocukları hızla değişen dünyaya uyumlu hale getirecek bilgi, donanım ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmenin öğretmenlerin elinde olduğunu belirterek, "Bu, hayati derecede önemli bir meseledir çünkü biz geleceğimizi gençlere emanet edeceğiz. Gençlerimiz geleceğimizdir. Bugün onların nüfusu ülkemizin nüfusunun yüzde 100'ünü oluşturmuyor ama gelecekte yüzde 100'ü onlardan oluşacak. İşte 2002'den bugüne bu şuurla hareket ettik, yeni nesillerimizi, yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için büyük çabalar sarf ettik." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak bütçede en büyük payı 2002'den beri hep eğitime ayırdıklarını vurgulayan Yıldırım, "2002'de 11 milyar lira olan Milli Eğitim bütçesi, geçtiğimiz yıl, yani bu içinde bulunduğumuz yıl, 122 milyar, önümüzdeki yıl 134 milyar seviyesine çıktı. Neredeyse 12 kat artıştan bahsediyoruz." dedi.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıktığını, yeni bir müfredatın oluştuğunu, farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açan düzenlemelerin hayata geçirildiğini anlatan Yıldırım, okullarda Kur'an ve siyer derslerinin de verilmeye başlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de terörü sona erdirmenin yolu, milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesidir. Bizim hassas olduğumuz 3 tane kırmızı çizgimiz var. Birincisi bölgesel milliyetçiliğe karşı olmak, ikincisi mezhepsel, dini milliyetçiliğe karşı olmak ve üçüncüsü de etnik milliyetçiliğe karşı olmak. Farklı farklı olabiliriz, kimimiz Kürt, kimimiz Türk, kimimiz Arap, Türkmen, ne olursak olalım, bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımızdır, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizdir, 81 milyon vatan evladı, milletimizdir. Bunlar bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi sağlayan en önemli, olmazsa olmaz özelliğimizdir."

"Türkiye aynı anda 3 terör örgütüyle mücadele veren ülkedir” diyen Yıldırım, “Bölücü terör örgütü diğer yanda DEAŞ diye bir sapık örgüt, sözde İslam’ı temsil ediyor ama insanları gözünü kırpmadan öldürüyor. Bugün yine Mısır’da bir camide Mevla’sına dua ederken, namaz kılarken, insanların üzerine silahlarla bombalarla saldırdılar ve 235 masum insan hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var. Bu mudur İslamiyet, bu mudur insanlık. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Gazilerimize ve 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminde şehit olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.